AKİT MENÜ

Gündem

Vandallar statlara girdi

Gezi eylemlerini organize edenler, 2. Kaos planını uygulamaya başladı. Gezi Parkı olaylarında aktif olarak ön plana çıkan Çarşı isimli taraftar grubu, Beşiktaş- Galatasaray maçında yeniden ortaya çıktı. Derbide gözaltına alınanlardan 7 kişinin Gezi Parkı olayları sırasında aktif rol aldığı tespit edilirken, seyircilerin saha içine inmesi ve ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ diye bağırması ise dikkat çekti.

2013-09-23 21:12:14
KORAY TAŞDEMİR / ŞUAYİP ALABAY
Gezi eylemini organize edenler, 2. kaos planını uygulamaya başladı. Gezi eylemlerinde öne çıkan ve taraftarlarını kışkırtan Çarşı Grubu, Beşiktaş- Galatasaray maçında ortalığı karıştırdı.
Maçta; ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atılırken, sahaya inen çapulcuların polise saldırması dikkat çekici bulundu. 
Gazetemizin, 28 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan “2. Kaos plânı” başlıklı haberde, Gezi eylemini organize edenlerin, üniversitelerin açılışı ve liglerin başlamasıyla öğrencileri ve taraftarları kullanacağına dikkat çekmişti.
ÇAKAR: “PROVOKATÖRLER
GEZİ’Yİ BIRAKIP STATLARA
DÖNDÜLER”
Eski Hakem ve Futbol Yorumcusu Ahmet Çakar, Gezi olayında provokatif rol üstlenenler şimdi Gezi’yi bırakıp statlara döndüğünü belirterek, “Mühim olan burada provokasyon yapan kişiler değil arkasında ki kişiler aranmalıdır” dedi.  
Çakar, söz konusu olayların olacağının istihbarat olarak alındığını hatırlatarak, “Gezi olaylarının yansıması olarak özellikle Eylül-Ekim aylarında üniversitelerde ve statlarda bu tür benzeri provokasyonların olacağı biliniyordu. Bunun ilk yansıması da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oldu. 70 bin kişiden fazla olan seyircilerin 10 bini kontrolsüz şekilde stada girdi. Üstleri bile aranamadı. Çünkü turnikeleri kırmışlardı, arama dedektörlerini kırmışlardı. Bu kargaşadan başka Allah (cc) korusun daha vahim bir olay da gerçekleşebilirdi. Sadece sahaya girmeyle geçiştirildi olay” dedi.
Büyük statlarda maç oynatmanın büyük bir hata olduğunu kaydeden Çakar, “Seyircilerin mutlaka kimlik kontrolü yapılmalı. Özellikle söylüyorum Olimpiyat Stadı’nda bundan sonra gece maçları oynanması herkes için, Türkiye için büyük tehlike arz ediyor. Soros ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinde özellikle mali ve diğer operasyonları yapan büyük bir şeytandır. Dolayısıyla benim bildiğim kadarıyla Çarşı grubuna yakın bazı insanların Soros’la direk organik bir bağı var. Çarşı grubunda bu işe gönül vermiş idealist gençler kullanılmış olabilir. Gezi olayında provokatif rol üstlenenler şimdi Gezi’yi bırakıp statlara döndüler. Mühim olan burada provokasyon yapan kişiler değil arkasında ki kişiler aranmalıdır” dedi.  
DEMİRKOL: “GÜVENLİK ZAFİYETİ
VARDI, MAÇ BAŞLAMAMALIYDI”
Spor yazarı Mehmet Demirkol ise, maça fazla seyirci girdiğini hatırlatarak, “Seyircilerin, ‘Üst araması bile yapılmadı, biletimizi kontrol eden olmadı’ şeklinde de açıklamaları var. Bu tip bir durumda maç nasıl başladı ben ona hayret ediyorum. Maçın başlamaması gerekirdi. İçeri girenin kim olduğu belli değil. 75 bin kişilik stada 80 bin kişi girdi ama 66 bin bilet satılmış. Oraya kimin girdiğini bilmiyoruz, kimdi onlar? Yasa dışı bir örgüt mü yoksa başka bir taraftar mı girdi?” diye sordu.
Söz konusu kişilerin stada nasıl girdiklerini anlayamadığını belirten Demirkol, “Elektronik bilet deniliyor, bileti kontrol etmedikten sonra elektronik olsa ne olur ki? Burada bir gariplik var, çözemiyorum doğrusu. İçerisi bu kadar başıboş olduğu zaman her şey olabilir. UEFA’nın verdiği çok basit bir güvenlik talimatı var, bunu uyguladığınız zaman zaten sorun çıkmayacak. Siyasetin mecrası farklıdır, futbolun mecrası farklıdır” şeklinde konuştu.
Eski Hakem ve Futbol Yorumcusu Ahmet Çakar, Çarşı grubunun uluslararası spekülatör Soros ile organik bağının bulunduğunu belirterek, “Gezi olayında provokatif rol üstlenenler şimdi Gezi’yi bırakıp statlara döndüler. Mühim olan burada provokasyon yapan kişiler değil arkasındaki kişiler aranmalıdır” dedi.
Spor yazarı Mehmet Demirkol ise, “75 bin kişilik stada 80 bin kişi girdi ama 66 bin bilet satılmış. Oraya kimin girdiğini bilmiyoruz, kimdi onlar? Yasa dışı bir örgüt mü yoksa başka bir taraftar mı girdi? O maçın başlamaması gerekirdi” ifadelerini kullandı.  

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba