AKİT MENÜ

Ekonomi

Büyükekşi: En değerli markalar teknoloji şirketleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küresel ölçekte en değerli marka sıralamasında teknoloji şirketlerinin büyük ağırlığa sahip olduğunu belirterek, "2023’te 10 lider dünya markası çıkarmak istiyorsak bunu sağlayacak olan bilişim ve teknolojidir" dedi.

2013-09-25 22:25:20
İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küresel ölçekte en değerli marka sıralamasında teknoloji şirketlerinin büyük ağırlığa sahip olduğunu belirterek, "2023’te 10 lider dünya markası çıkarmak istiyorsak bunu sağlayacak olan bilişim ve teknolojidir" dedi.
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen "ICT Summit Now - Bilişim Zirvesi’13"teki "Intel Girişimcilikte İnovasyon Forumu"nun açılışında konuşan Büyükekşi, 10. Kalkınma Planı’nda bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişmeler sayesinde bugün yüzde 50 olan internet kullanan bireylerin oranının 2018’de yüzde 75’lere çıkarılması; 800 milyon dolar olan bilgi teknolojileri ihracatının 2 milyar dolara yükseltilmesi, e-ticaret işlem hacminin de 40 milyar liradan 170 milyar liraya ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Türkiye’deki internet ekonomisinin büyüklüğünün 22 milyar liraya ulaştığını, mobil internet kullanımının da hızla yaygınlaştığını aktaran Büyükekşi, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzdesi 47 iken, bu oranın Avrupa’da yüzde 71 olduğu bilgisini verdi.
85 pazarda internetin derinliği ve kapsamını ölçen BCG e-yoğunluk endeksine göre, Türkiye’deki nüfusun internete erişimi ve online yapılan harcamaların OECD ülkelerinin gerisinde kaldığını vurgulayan Büyükekşi, "Dolayısıyla önümüzde kat edecek uzun mesafemiz var. Bilişim pazarı henüz hiçbir segmentte doygunluğa ulaşmış değil" dedi.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor