AKİT MENÜ

Ekonomi

Şanlıurfa’da genç girişimcilere destek

TOBB-ŞANLIURFA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

2013-09-25 22:26:11
EKONOMİ SERVİSİ -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu ile Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı. İmza töreninin ardından Gaziantepli işadamı ve “makine mucidi” olarak bilinen Mennan Usta (Aksoy), bir seminer verdi. Genç Girişimciler Kurulu ile Meslek Liselerinin ortak projeler geliştirmesini öngören protokolü imzalama törenine Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Şanlıurfa Kadınları Kalkındırma Derneği Başkanı Vildan Polat ile meslek lisesi öğrencileri katıldı.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Mahmut Barut, imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek programlar hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesinde genç girişimcilere büyük iş düştüğünü ifade eden Barut, “Geleceğimizin teminatı olan kardeşlerimiz ile el ele verip emin adımlarla yolumuza devam etmek zorundayız. Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır. Unutmamalıyız ki her çocuk bir fabrika, her çocuk bir ülkedir, yeter ki biz gençlerimize güvenelim” dedi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, “Şanlıurfa’ bir cazibe merkezi haline geldi, gerçekleştirilecek programlar öğrencilerimizdeki potansiyeli de ortaya çıkaracaktır. Bakınız ‘Benim projem var’ projesinde Şanlıurfa’daki öğrencilerimizi hazırladıkları projeyle Türkiye’de ikinci olduk. Başta saçma gelen fikirler büyük fırsatlara dönüşebilir. Şanlıurfa sınırlarına aşarak büyüdüğünü ve her geçen gün zenginleştiğini görüyoruz. Zenginliklerin korunabilmesi için yeni fikirlere ihtiyaç var. Bunun için çok çalışmak gerekiyor” dedi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin de, “Yeni genç girişimcilerin yetiştirilmesi için gerçekleştirilecek olan seminerler ilimizin geleceği için çok önemli programlardır. Çünkü gençlerimiz geleceğimizdir” dedi.
Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!