AKİT MENÜ

Ekonomi

Bakkal Ahmet nasıl denetleniyorsa Koç da denetlenir

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Koç Grubu’na yönelik Maliye’nin denetimi ve grubun kazandığı ihalelerin iptali ile ilgili olarak, ““Türkiye’de nasıl bakkal Ahmet, OSTİM’de sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu şirketleri de Sabancı Grubu şirketleri de tüm şirketler de denetime açıktır” cevabını verdi.

2013-09-27 21:21:51
ANKARA - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye’de nasıl bakkal Ahmet, OSTİM’de sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu şirketleri de Sabancı Grubu şirketleri de tüm şirketler de denetime açıktır. Bunların hepsi yasal mevzuatlarla altyapısı belirlenmiş kurallardır" dedi. Çağlayan, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, Koç Grubu’na yönelik olarak Maliye müfettişlerinin denetimi ve grubun kazandığı ihalelerin iptaline ilişkin haberler üzerine, bu olaya tersinden bakıldığında çok büyük kurumlara denetim yapmamak gibi bir durumun ortaya çıkacağını söyledi.
TÜM ŞİRKETLER DENETİME AÇIKTIR
Koç Grubu’nun kendi bakanlığındaki yapmış olduğu teşvik çalışmalarının süresi içerisinde incelendiğine işaret eden Çağlayan, "Gerekli düzenleme ve denetimler her zaman yapılacaktır. Bu yapılan denetimler yasaldır, mevzuata uygundur. Diğer taraftan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde konu (MİLGEM) görüşülmüş, böyle bir ihaleden vazgeçilmiştir. Bu tür olayların birleşmesi bizi yanlışa götürür. Türkiye’de nasıl bakkal Ahmet, OSTİM’de sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu şirketleri de Sabancı Grubu şirketleri de tüm şirketler de denetime açıktır. Bunların hepsi yasal mevzuatlarla altyapısı belirlenmiş kurallardır" değerlendirmesinde bulundu.
MB’NİN DÖVİZ KURUNA MÜDAHALESİ
Merkez Bankası’nın döviz kuruna müdahalesini doğru bulmadığının altını çizen Çağlayan, “Eğer insanlar 2,5 liraya dolar almak istiyorlarsa varsın alsınlar ama Merkez Bankası 6 milyar dolar para harcamış bunun karşılığında sadece 1 kuruş geri gitmiş” dedi.
“Türkiye’ye gelen uluslararası yatırımlar neden azalıyor?” sorusu üzerine Çağlayan, bu durumun dünyadaki gelişmelerden kaynaklandığını söyledi.
Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor