AKİT MENÜ

Gündem

Bir garip gemi turu

Kız ve erkek öğrencilerin beraber kaldığı karma yurtları ayırarak halktan büyük alkış alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, “kızlı-erkekli gemi turu” ile şaşırttı. Bakanlık, dünyanın 38 ülkesinden gelen 800 tane kız ve erkeği bir gemiye yükleyip Avrupa turuna çıkarıyor

2013-09-28 22:52:04
TALHA ÇOLAK / ANKARA
Bakan Suat Kılıç yönetimindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı, bir yandan kız ve erkeklerin beraber kaldığı karma yurtları ayırırken, bir yandan da bunun tam tersi hareket ederek dünyanın 38 ülkesinden gelen 800 tane kız ve erkeği bir gemiye yükleyip Avrupa turuna çıkartacak.
“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ” SLOGANI
Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde ve dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Bakanlık, “Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi” projesi gerçekleştiriyor. “Hepimiz aynı gemideyiz” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, 29 Ekim 2013’te İstanbul-Karaköy Limanı’ndan yola çıkacak gemi; Tunus, Hırvatistan ve Bosna-Hersek’i ziyaret ederek 7 Kasım’da tekrar İstanbul’a dönecek.
“BİRBİRLERİNİ TANIMA
FIRSATI ELDE EDECEKLER”
Bakanlığın projeyi tanıtmak için yayınladığı açıklamada ise şaşkınlık yaratacak ifadeler yer alıyor. Barış gemisi ile gençlerin birbirlerini yakından tanıma fırsatı elde edeceğinin dile getirildiği açıklamada, “Gençler kendi aralarında dostluklar kuracak ve profesyonel bir ağ oluşturacaklar. Gençler bu yolculukla kültürel farkındalığın yanısıra sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincine sahip olacaklar” denildi.
VATANDAŞ: ATEŞLE BARUTU
YAN YANA KOYUYORLAR
Projeyi bakanlığın sitesinde görüp tepkilerini bildirmek üzere gazetemizi arayan vatandaşlar, “Böyle bir hükümetin, mütedeyyin yöneticilerin olduğu bir dönemde, bu şekilde yüzlerce gencin bir gemiye bindirilip gezdirilmesine anlam veremiyoruz. Ateşle barutu yan yana koyuyorlar. 800 kişiyi nasıl takip edecekler. Müslüman bir topluma böyle organizasyonlar yakışmıyor. Kesinlikle bu projeden vazgeçilmeli” ifadelerini kullandılar.
Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba