AKİT MENÜ

Ekonomi

Emekli biraz daha bekleyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilerin büyük bir merakla beklediği “promosyon” konusunda görüşmelere kısa bir ara verdiklerini ancak konunun henüz kapanmadığını, önümüzdeki günlerde yeniden görüşmelerin başlayacağını söyledi. Kıdem tazminatı konusunda ise, “Hak kaybı olmayacak” garantisi verdi.

2013-09-29 21:09:45
GÖRÜŞMELER EKİM’DE SÜRECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, banka promosyonlarının  son günlerde epeyce konuşulan bir diğer konu olduğunu ancak bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu vurguladı. Banka genel müdürleriyle toplandıklarını ve burada emeklilere verdikleri 122 milyar lira paranın bankada ortalama üç gün kaldığını, bankaların bundan çok büyük karlarının olmadığını açıkça söylediklerini hatırlatan Bakan Çelik, şunları söyledi: “Dedik ki ‘Emeklilerin bir talebi var. Çalışan memurlar banka promosyonu alıyor, emekliler alamıyor. Bunu birlikte konuşalım.’ Güzel bir görüşme oldu fakat veriler ve taleplerimizle onların söyledikleri arasında bayağı ciddi bir uçurum var. Ekim ayı içerisinde tekrar görüşüp neticeyi almış olacağız.”
KIDEM TAZMİNATINDA HAK KAYBI OLMAYACAK
Türkiye’de tüm tarafların kıdem tazminatıyla ilgili sorunları olduğunu, çözüme kavuşturulması gerektiği konusunda fikir birlikteliği olduğunu dile getiren Bakan Çelik, kıdem tazminatı işçilerin çoğunun alamadığını, çalışandan yana olmayan bir sistemi ise savunmanın doğru olmadığını ifade etti. Konunun zor ama çözülemeyecek bir konu olmadığına değinen Bakan Faruk Çelik, tazminat hakkı elde eden işçiler için herhangi bir hak kaybının olmaycağını belirterek şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili çalışan kesimler var. Önerilerini getirecekler. ‘Hak nedir?’, ‘Hak kaybı nedir, var mıdır, yok mudur?’, hepsini masaya yatırıp ona göre çözüm yolu bulacağız. Kimsenin endişe etmesine gerek yok.”
Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!