AKİT MENÜ

Gündem

“Kürtaj vahşetinin önüne geçilmeli’

İlahiyatçı Prof.Dr. Ramazan Altıntaş, dinimizde kürtajın caiz olmadığına dikkat çekerek, “Annenin hayatı söz konusu olmadan ne olursa olsun kürtaj yapılmamalı. Çünkü bu bir cinayettir. İnsanlık vahşetidir” dedi.

2013-09-30 20:55:56
SİNAN KAYA / ANKARA
Gazetemizin dünkü sayısında yer alan “bir cinayet 3 katil” başlıklı haber büyük yankı uyandırdı. Kürtaj sırasında ilk olarak ceninin başının koparıldığını ortaya koyan haberimiz pek çok internet sitesi tarafından alıntılanırken, İlahiyatçı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, dinimizde kürtajın caiz olmadığına dikkat çekerek, “Annenin hayatı söz konusu olmadan ne olursa olsun kürtaj yapılmamalı. Çünkü bu bir cinayettir. İnsanlık vahşetidir” dedi.
“BU VAHŞETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM”
Hiçbir şeyin insan hayatı kadar kıymetli olmadığını belirten Altıntaş, ne olursa olsun Allah’ın verdiği cana kimsenin kıymaya hakkının olmadığını söyledi.
Kürtajla alınan çocukların daha sonra kozmetik sanayisinde kullanılmasının bir vahşet ve cinayet olduğunu söyleyen Altıntaş, şöyle konuştu: “Bunlar insan hayatını hiçe sayıyorlar. Bir insan nasıl kozmetik sanayisinde kullanılabilir akla mantığa sığmayan bir cinayettir. Bu kabul edilemez bir durumdur. Her canlı gibi o doğmamış bebeğin de yaşama hakkı vardır. İnsanı insan güzelliği için kullanmak görülmemiş bir insan vahşetidir. İnsana böyle muamele yapılması hiçbir yerde görülmemiş bir cinayettir. O da bir canlı sonuçta, onun yaşama hakkının elinden alınması kabul edilemez bir durumdur. Bir an önce bu vahşetin önüne geçilmesi lazım.”
“DOKTOR NE DERSE O DİYE BİR ŞEY YOK”
Altıntaş, “Bazı kadın uzmanı doktorların, ‘Bu bebeği mutlaka aldırın, yoksa sakat doğar’ gibi açıklamalarının daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Çocuklarını aldırmayan ailelerde doktorların bu söylemlerinin doğru olmadığını gördük ve o çocuklar şimdi gayet sağlıklı. Bunun için herkesin bu konuya duyarlı olması lazım ve bir an önce de yaşanan bu vahşetin önüne geçilmesi lazım” şeklinde konuştu.
İNSANLIK SUÇU
Bu arada, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, annenin hayati tehlikesi söz konusu olmadıkça yapılan her kürtajın bir cinayet olduğunu belirterek, kürtajın insanlık suçu olduğunu söyledi. Dinimize göre bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eş tutulduğunu hatırlatan Memiş, “Günümüzde teknoloji ve tıp oldukça ileri seviyededir. İstenmeyen hamilelikler için, önceden gerekli tedbirler alınmalı, bu insanlık suçuna ortam hazırlanmamalıdır. Bu konuda en öncelikli yapılması gereken şey ise, insanlarımızı eğitmek ve bilinçlendirmektir” dedi.

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!