AKİT MENÜ

Gündem

‘Pakettekiler bir lütuf değil haktır’

l Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, demokratikleşme paketini değerlendirdi. Görmez, din ve inanç özgürlükleri noktasında alınan bütün kararlardan mutluluk duyacaklarını söyledi. Görmez, pakette yer alan adımlar için “Bunlar lütuf değildir. Bunlar Yaratıcımızın bütün insanlara verdiği haklardır” dedi.

2013-10-01 20:53:36
YENİ AKİT / ANKARA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, demokratikleşme paketini değerlendirdi. Görmez, din ve inanç özgürlükleri noktasında alınan bütün kararlardan mutluluk duyacaklarını söyledi. Mehmet Görmez, Süleymaniye Camii’nde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili programa katıldı. Programın çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Görmez, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu topraklarda yaşayan herkesin bir arada yaşaması adına, özellikle din ve inanç özgürlüğü konusunda atılacak adımlardan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Görmez, “Gerçekten bu topraklarda inancı, dini ne olursa olsun farklı dinleri, kültürleri birlikte barış içinde yaşatacak her türlü adım, bilhassa din ve inanç özgürlükleri ile ilgili adımlar bizi sadece memnun eder. Kaldı ki bunlar lütuf değildir. Bunlar yaratıcımızın bütün insanlara verdiği haklardır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Belki daha ileri adımların da atılması gerektiğine inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.
“İBADETLERİMİZİ SORGULAMALIYIZ”
Kurban Bayramı’na ilişkin hazırlıklara ilişkin gazetecilerin sorduğu soruya Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer ilgili kuruluşların iş birliği ile çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmaların yurtiçinin yanında Hacca giden vatandaşları da içine alacak şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Görmez, “İnşallah barış ve huzur içinde bir bayram geçiririz. Hem Türkiye, hem İslam dünyası için. Bayramlarımızı, namazlarımızı, ibadetlerimizi sorgulamaya dönüştürmeliyiz. Neden İslam dünyasında kan gözyaşı akıyor? İbadetlerimiz neden bizi kan akıtmaktan, gözyaşı akıtmaktan alıkoymuyor? Bunun üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz” dedi.
Görmez, Kenya ve Pakistan’daki saldırılara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Başkanlık olarak her iki olaydan sonra gerekli açıklamaları yaptıklarının altını çizen Görmez, bütün İslam dünyasında farklı din mensuplarına yönelik her türlü şiddet olayının İslam’ın kaynaklarından her hangi birisinden referans almasının mümkün olmadığını belirtti.
CAMİ ATMOSFERİNE MUHTACIZ
“Cami-Kadın ve Aile” konulu programa katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, “Camiler sadece namaz kılma mekanları değildir. Camiler bizim birlik mekanımız, bizim bilgi mekanımız, bizim sevgi mekanımız, bizim özgürlük mekanımız. Camiler bizim bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün simgeleridir. Hacca gitmeye karar verdiğimizde ailemizle gitmeyi tercih etmekteyiz. Aynı bunun gibi camiye de bu düşüncelerle, aynı dileklerle gitmeliyiz. Orası da eş ve çocuğumuzu, anne ve babamızı alıp götüreceğimiz ulvi bir mekandır. Çünkü camide okunan Kur’anlara, indirilen hatm-i şeriflere, okunan mevlidlere, camide yapılan vaazlara, camide tutulan saflara ve camide teneffüs edilen huzura hepimiz eşit derecede muhtacız” dedi.
AÇILIŞ PROGRAMINA YAĞMUR ENGELİ
Süleymaniye Camii avlusunda yapılması planlanan açılış programı, yağmur nedeniyle cami içerisinde gerçekleştirildi. Açılış programına katılanlara Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan “Cami Kadın ve Aile” isimli kitap dağıtıldı.              
Hafız Osman Şahin’in Kur’an-ı Kerim okuduğu, Serdar Tuncer ve İstanbul İl Müftülüğü Salavat ve İlahi Topluluğu’nun dinleti sunduğu programda, kum sanatı gösterisi yapıldı. Ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri verildi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, 7 Ekim’e kadar ilçe müftülüklerince çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba