AKİT MENÜ

Gündem

“Cuma Namazı saatleri tatil olmalı”

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, açıklanan paketin ‘olumlu’ yönlerinin somut eylemlere çevrilmesini yakından takip edeceklerini söyledi.

2013-10-01 20:55:11
SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA   - Paketi genel olarak desteklemekle birlikte çekincelerinin de bulunduğunu söyleyen Avcı, şu noktalara dikkat çekti: “Türkçe’nin zorunlu eğitim dili olarak tek başına dayatılmasına devam edilmesi, kadim kardeşlerimize karşı saygısızlık olacağı gibi ayrılıkçı birtakım ayrılıkçı mihrakların savunduğu gibi doğu bölgelerimizde yalnızca Kürtçe’nin zorunlu eğitim dili olarak dayatılması da Kürtlere yapılacak en büyük kötülük ve ihanet olacaktır.”
ÖĞRETMENE NİYE YASAK!
“MEB geçen yıl öğrencilere serbest kıyafet özgürlüğü tanıyarak demokratik ve pedagojik bir adım atmıştır. Biz kıyafet serbestliğinin öğretmenleri de kapsaması gerektiğini söylerken, bu yıl forma ve önlük uygulamasına geri dönüşün zemini hazırlanmaya çalışılmıştır. Üniversiteden ilkokula kadar tüm eğitim kurumlarında herkese kılık-kıyafet özgürlüğü tanımadan eğitimin özgürleşmesi mümkün değildir.”
“YALNIZCA BAYAN MEMURLARA ÖZGÜRLÜK VAR!”
“Demokratikleşme paketinde yalnızca bazı kamu kurumlarında çalışan bayan memurlara kıyafet ve başörtüsü serbestisi gelmiştir. Oysaki okullardaki ve üniversitelerdeki öğretmen ve öğrencileri özgürleştirmeden eğitim sistemini demokratikleştiremeyiz. Bırakalım öğretmenler, öğrenciler ve akademisyenler ne giyeceğine kendileri karar versin. Önemli olan öğretmen ve öğrencilerin ne giyeceği değil ne ürettiği, performansı ve nasıl bir değer ortaya koyduğudur.”
MEMURLAR İÇİN CUMA NAMAZI DÜZENLEMESİ UNUTULDU
“Hükümetin Cuma namazı saatlerine gün dönümü baz alınarak ve namaz saatleri dikkate alınarak Cuma günü öğle arasında en az 2 saat tatil ilan etmeliydi. Bu husus pakette unutulmuştur.”
Yorumlara Git

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı