AKİT MENÜ

Ekonomi

Mobil ticaret aldı başını gidiyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2016 yılında yaklaşık 450 milyon insanın mobil cihazlar üzerinden 600 milyar doların üzerinde mobil ticaret yapacağının öngörüldüğünü söyledi. Timuray, Türkiye’nin teknolojiye uyumda daha hızlı geliştiğini de kaydetti.

2013-10-02 20:44:13
EKONOMİ SERVİSİ- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray,  Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club Bankacılar Zirvesi’nin açılışında, mobil teknolojilerin finans dünyasına olan katkısını anlattı. Teknoloji çağında dinamizmin değiştiğine dikkati çeken Serpil Timuray, giderek insanların birbirine yaklaştığı, sınırların kalktığı, coğrafi ve kültürel farklılıkların dezavantaj olmaktan çıktığı ve bireyler için fırsat eşitliğinin giderek arttığı bir ortam ve yaşamın kapılarının aralandığını söyledi. İş dünyasının da bu dönüşüm çağında kendisini yenilediğini aktaran Timuray, yeni mobil iş versiyonlarıyla, iş süreçlerinde optimizasyon ve inovasyonun mümkün olduğunu kaydetti. Timuray, yeni mobil iş versiyonlarının büyümenin anahtarı olarak kurumlara rekabet imkanı sunduğuna işaret etti.
TÜRKİYE’DE DAHA HIZLI GELİŞİYOR
Timuray, kalkınmışlığın en önemli göstergesi olarak mobil teknolojilerdeki penetrasyonun ölçüldüğünü vurgulayarak, “Türkiye’de baktığınız zaman mobil penetrasyondaki her yüzde 10’luk artışın 1,8 çarpan etkisi yaratarak Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) bir kaldıraç ve büyüme etkisi sunduğunu görmekteyiz. Gezegenimizin de giderek daha sürdürülebilir olması ve enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması için de mobil teknolojinin önemi giderek artıyor” ifadelerini kullandı.
MOBİL TİCARET 2016’DA
600 MİLYAR DOLARI AŞAR
Timuray, dünyada 2,5 milyar yetişkin insanın bankacılık hizmetlerinden faydalanamadığını dile getirerek, şunları kaydetti: Cep telefonu yaygınlaştıkça ve akıllaştıkça, mobil finans hizmetleri erişimini artırdıkça, artık bankacılık hizmetleri en ücra köşe ve en kırsal kesimlerde bile erişilebilir hale gelecek. Bu, önümüzdeki dönemde çok önemli bir mobil ticaret döneminin de kapılarını aralayacak. 2016 yılında yaklaşık 450 milyon insanın, mobil cihazlar üzerinden 600 milyar doların üzerinde mobil ticaret yapacağı öngörülüyor. Vodafone olarak amacımız gelecekteki mobil rönesans döneminde, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne azami fayda sağlayabilecek şekilde bilgi ve birikimini Türkiye’ye aktarmaktır.”
“TÜKETİCİYE YÜKLENİYORUZ” DEYİP GÜNAH ÇIKARDI
CEO Club Bankacılar Zirvesi’nde konuşan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise öz eleştiride bulunurken adeta günah çıkarmaya çalıştı. Güzeloğlu, “Biz ticari kurumlarda boyut için yaptığımız rekabetin faturasını bir anlamda dönüp tüketicilerden kazandıklarımıza kestik. Aslında bu ekonomi açısından faydalı bir şeydir. Çünkü kaynağı tüketenden alıp, düşük fiyatla üretene aktarıyorsunuz” dedi.

MEVDUAT BANKALARINA
“KATILIM” ÇAĞRISI
Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ise İstanbul’un mutlaka bir finans merkezi haline gelmesi gerektiğini kaydetti. Gürerk, “Ancak bunu üzüm salkımı gibi düşünürsek, bunun niş bir piyasadan başlamasını daha mümkün görüyoruz. Bu niş piyasada İslami bankacılık olabileceğini düşünüyoruz. İslami bankacılığın hem dünyada hem Türkiye’de büyüme potansiyeli oldukça fazla. Diğer taraftan mevzuat anlamında, bizim tarafta da mevzuat değişebiliyor” dedi.
Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!