Sağlık
Salataya marul koyanlar dikkat!
Marulun salataya konmadan önce iyice temizlenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Demirci, salata yapmadan önce marulun sirkeli suda bekletilmesi gerektiğini belirtti.
NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demirci, marulu temizlemek için en doğru yöntemin 10-15 dakika veya daha fazla sirkeli suda bekletmek olduğunu söyledi.
Marulun besin değerine sirkeli su tarafından hiçbir zarar verilmediğini kaydeden Prof. Dr. Demirci, "Marulun hakikatten çok iyi temizlenip tüketilmesi lazım. Bunun en güzel yolu sirkeli suda bekletmek. Sirkeli su çok önemli. Belki insanlarımıza pratik gelmiyor, hemen acele ediyoruz. Normal suyla yıkayıp salata yapılıyor. Biraz sabredip belli bir süre sirkeli suda bekletmek tehlikelere karşı korunma açısından çok önemli. Marulu yıkadıktan sonra sirkeli suya bırakıp 10-15 dakika, belki vaktimiz varsa daha fazla beklettikten sonra salata yapıp tüketmemiz yararlı olur. Sirkeli suyun da hiçbir şekilde besin değeri kaybına olumsuz etkisi yoktur" diye konuştu.
Ajanslar