AKİT MENÜ

Ekonomi

BTK’ya Selçuklu mimarili bina

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Eskişehir yolu üzerindeki yeni hizmet binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.

2013-10-03 22:21:52
EKONOMİ SERVİSİ- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Eskişehir yolu 9. kilometredeki yeni hizmet binasının temeli dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle atıldı. TOKİ tarafından Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılacak yüksek teknolojili hizmet binasında teknolojik donanımların yanında içinde biri 544, diğeri 120 kişilik simültane çevrinin de yapılabileceği iki ayrı salon ile 250 metrekarelik çağrı merkezi bulunuyor.
Temel atma töreninde konuşan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, “Bugün huzurlarınızla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yakışır bir hizmet binasının temelini atmış olacağız. Yaklaşık 21 bin 910 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan bu hizmet binasının dış cephesi Selçuklu mimarisinden esinlenerek tasarlanmıştır. Yaklaşık 113 bin 920 kapalı alanı bulunan bu bina 15 bloktan oluşacaktır. 700 metrekarelik botanik bahçesi, 3 bin metrekarelik çatı bahçesi ve 670 araçlık açık ve kapalı otopark bulunacak” dedi.
YILDIRIM: G4 HİZMETİ
BU BİNAYLA BAŞLAYACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ise, BTK’nın yapılan binası sadece hizmet binası değil, aynı zamanda Türkiye’nin iletişim yaşam merkezi de burada hizmete girecek. İletişimin geçmişi, bugünü ve geleceğini temsil eden açık müze ve birçok fonksiyonlarıyla örnek bir bina olacak. 4G ile ilgili altyapı teçhizat üretimini Türkiye’de bütün ülkelerle eşzamanlı yapmaya karar verdik. Seneye bu vakitlerde 4G ile ilgili her türlü hazırlık çalışmaları bitmiş olacak ve 2014 sonuna kadar 4G’yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK’nın binasının hizmete başlamasıyla 4G de hizmete başlamış olacak” dedi.
ACARER: GÖREV ALANLARIMIZLA
BİRLİKTE İHTİYAÇLARIMIZ DA ARTTI
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, akıllı bina olarak tasarlanan yeni hizmet binasının 3 bodrum ve 17 normal kat olmak üzere 20 kattan oluşacağını ve toplam kapalı alanının 113 bin 500 metrekare olacağını bildirdi. İnşaatın 2015 Mayıs ayı itibarıyla teslim edilmesini beklediklerini anlatan Acarer, görev alanlarının artmasıyla birlikte bina ve personel ihtiyaçlarının da arttığını ifade etti.
Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor