AKİT MENÜ

Ekonomi

Meral: Doğu’yu üretim ve ihracat merkezi yapacağız

DAKİK kapsamında düzenlenen fuarın açılışı yapıldı.

2013-10-03 22:22:31
ERZURUM- TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, bölgenin ihracatının 2013 yılının ilk 8 ayında 2012’ye göre yüzde 27 arttığını belirterek, “Hedefimiz bu ihracat artış hızını daha da artırıp, bölgeyi bir üretim ve ihracat merkezi haline getirmektir” dedi.
Doğu Anadolu Sanayici ve  İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ile TUSKON’un ortaklaşa düzenlediği “Doğu Anadolu Kalkınma ve İş Köprüsü” (DAKİK) Toplantısı Palandöken Dağı’ndaki bir otelde, 70’i yurt dışından yaklaşık 300 iş adamının katılımıyla başladı. Açılış konuşmasında, yapılan tanıtımlar sayesinde bölgede fabrikaların devreye girdiğini belirten Meral konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeterli mi, tabii ki değil. Bunun daha da gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bunun ikinci bir ayağı da dış tiracet. Doğu Anadolu çok stratejik bir yerde bulunuyor. Çevresinde çok değerli komşuları var. Büyük ekonomiler var. Amacımız, bu ekonomilerle, kardeş komşu devletlerle beraber ürünlerimizi karşılıklı pazarlayarak, satarak, yatırım ortamlarını beraber değerlendirerek bölgenin topyekün kalkınmasına katkı sağlamaktır.”
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Yuriy Torlak ise Türkiye’nin yüksek teknoloji alanların geliştirilmesine Ukrayna’nın katkıda bulunabileceğini, birçok projenin ortaklaşa geliştirilebileceğini ifade etti.
KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş de toplantının hem bölge ekonomisi açısından hem de komşu ülkelere coğrafi yakınlığından dolayı bu ülkelerle ticareti geliştirmek adına büyük önem arz ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından, DAKİK kapsamında düzenlenen fuarın açılışı yapıldı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor