AKİT MENÜ

Aktüel

Ekşi maya nasıl yapılır?

Evde kendi ekmeklerinizi yaparken kullanabileceğiniz ekşi maya tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Malzemeler:

200 g tam buğday ya da tam çavdar değirmen unu
200 g içme suyu (43 C)

Yapılışı:

Tam buğday ve suyu elinizle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Plastik bir kap içinde üzerini streç veya bir bez ile hava almayacak şekilde kapatın. 3 gün odanızın en soğuk yerinde bekletin. 3. günün sonunda mayanızın göz kararı 4/3'lük kısmını atın. Attığınız miktar kadar un ve su (43 C) ilave edin. 1 gün daha oda sıcaklığında bırakın.

Kaynak: mutfakkitap

Yorumlara Git

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsrail'in Filistinli esirleri organlarını aldıktan sonra öldürdüğünü söyledi

Kartal "Milot" ile güldü

Fenerbahçe'den Sadettin Saran açıklaması: Hukuki işlem başlatılacaktır

Salıverilen Sadettin Saran ilk iş bakın ne yaptı

MİT Başkanı İbraim Kalın'dan İsrail'i panikletecek hamle