AKİT MENÜ

Gündem

Gül şehrinde ‘Peygamber evinin gülü’ anlatıldı

Siyer Araştırmaları Merkezi’nin başlattığı 82 İl 82 Sahabî projesinin 36. Programının ev sahipliğini Isparta yaptı. Isparta Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programda, “Peygamber Evinin Nazlı Gülü Hz. Hafsa” başlığında, Hz. Ömer’in kızı ve mü

2013-01-25 22:30:43

İSTİHBARAT SERVİSİ
Muhammed Emin Yıldırım Hoca, Isparta’da neden Hz. Hafsa’yı anlattıklarını “Isparta gül şehridir, güllerin şehridir; öyleyse bu ilimizde Asrı Saadet’in güllerinden biri anlatılmalıdır. Isparta’da Hz. Hafsa diyelim ki, gül şehrinde, Asrı Saadetin gül kokan bir annemizin üzerinden 14 asır sonra olsa bile o güzel iman kokusunu buralardan duyabilelim” sözleriyle açıkladı.
TAM BABASININ KIZI
Konuşmasına Hz. Hafsa annemizin özelliklerini anlatarak devam eden Yıldırım,  Hz. Aişe annemizin Hz. Hafsa ile ilgili söylediklerine dikkat çekerek, Hz. Aişe’nin “Hafsa tam babasının kızıdır” ifadelerini kullandığını belirtti. Yıldırım, “Binti Ebiha/babasının kızı” ifadesinin daha çok Efendimiz’in biricik kızı, can parçası Hz. Fatıma için duyulduğunu belirterek, aynı ifadenin Hz. Aişe annemizin dilinden Hz. Hafsa için kullanıldığını söyledi.
HZ. HUNEYS’İN EVİNDEN,
HZ. PEYGAMBER’İN EVİNE...
Hz. Hafsa annemizin hayatının safhalarını anlatan Muhammed Emin Hoca, onun ilk önceleri çok iyi tanınmayan, ama kesinlikle tanınması gereken Huneys b. Huzafe es-Sehmî ile evlendiğini, kocası ile Medine’ye hicret ettiğini, kocasının Bedir’de aldığı yara üzerine de vefat ettiğini söyledi. Muhammed Emin Hoca, kızının dul kalmasına çok üzülen Hz. Ömer’in, onu ilk önce Hz. Osman ile, sonra Hz. Ebû Bekir ile evlendirmek istediğini ama buna muvaffak olamayınca meseleyi Peygamberimiz’e açtığını ve aldığı cevapla da çok sevindiğini anlattı. Peygamberimiz’in, kalbi kırık Hz. Ömer’e, “Ömer yavaş ol! Allah, Osman’ı senin kızından daha hayırlı biri ile, senin kızını ise Osman’dan daha hayırlı biri ile evlendirecektir” dediğini aktaran Yıldırım, bu sözlerin anlamını ise şöyle açıkladı:  “Hz. Osman, Peygamberimiz’in kızı ile, Hz. Hafsa ise Peygamberimiz ile evlenecekti.”
82 İl 82 Sahabî projesinin bir sonraki programı, 30 Ocak 2013 Çarşamba günü Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde “Medine’nin Yiğidi Malik b. Teyyihan” başlığı altında gerçekleştirilecek.

Yorumlara Git

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi