AKİT MENÜ

Ekonomi

Belediyelere mezbaha kredisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, sağlıklı ve modern et kesiminin sağlanması için yerel yönetimlerin mezbaha yapımı projelerine 9.5 milyon lira kaynak tahsis etti. Bu kredilerle yapılan mezbahalar, Kurban Bayramlarında vatandaşlara hizmet verecek.

2013-10-14 07:37:43
YENİ AKİT / ANKARA -  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, sağlıklı ve modern et kesiminin sağlanması için yerel yönetimlerin mezbaha yapımı projelerine 9.5 milyon lira kaynak tahsis etti. Bu kredilerle yapılan mezbahalar, Kurban Bayramlarında vatandaşlara hizmet verecek.

6 PROJEYE DESTEK VERİLDİ

İller Bankası tarafından yapımına onay verilen 6 projeden Kırıkkale Kapalı Otoparklı Mezbaha Binası-Soğuk Hava Depolama Et Kesim ve Taşıma Sistemleri 4 milyonluk tahsisatla ilk sırada, Giresun Espiye Canlı Hayvan Borsası ve Mezbaha Tesisi yapım işi ise yaklaşık 3.8 milyonluk tahsisatla ikinci sırada yer alıyor. Bolu-Gerede, Ağrı-Taşlıçay, Konya-Çiğil ve Yozgat-Sorgun Mezbaha inşaatları yatırım yapılan diğer projeler arasında bulunuyor. Banka ayrıca, Hatay Kırıkhan Belediyesi’nin mezbaha yapım işinin eksik kalan bölümleri için malzeme desteği sağladı.

HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLERİ BİTİRECEĞİZ

İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, hizmetleri vatandaşlara belediyelere yaptıkları destek ve yardımlarla ulaştırdıklarını söyledi. Ülke genelinde yapılan bir hizmetin diğer hizmetleri olumlu şekilde etkilediğini belirten Karaman, “Tam donanımlı yapılan bir mezbahanın gıda sektöründeki öneminden tutun da çevreye kadar birçok faydası vardır. Bizim banka olarak bu desteğimiz yaşanılabilir bir çevre yolunda yapılan hizmetlerden bir tanesidir” dedi.

Kurban Bayramı’nda da hizmet verecek olan mezbahaların vatandaşların güzel, temiz ve rahat bir bayram geçirmelerini sağlayacağını hatırlatan Karaman, “Bu tip projelerin çoğalması ile de hoş olmayan görüntüleri bitireceğiz. Yapılan ve yapılacak olan bu mezbahalar güvenin ve temizliğin simgesi olacaktır” diye konuştu.


Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Hakan Fidan’dan İsrail’e karşı çarpıcı çıkış: Hemen bunu yapmalıyız

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var