AKİT MENÜ

Ekonomi

Hedef Filo’nun hedefi yüzde 30 büyüme

Operasyonel filo kiralama sektöründe 10’uncu yılını kutlayan Hedef Filo, 2012 yılında 2 bin 200 müşterisine yaklaşık 14 bin kontratlı araçla hizmet ulaştırırken, 2013 yılında 350 milyon TL yatırım yaparak filosunu 18 bin kontratlı araca çıkaracak.

2013-02-12 21:16:40

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye operasyonel filo kiralama sektörünün öncü markalarından Hedef Filo, 2012 yılı faaliyetlerini ve 2013 yılı hedeflerini düzenlenen bir basın toplantısı ile paylaştı. Toplantıda Hedef Filo Yönetici Direktörleri Önder Erdem ve Ersan Öztürk konuştu.
Türkiye’de henüz birkaç yıl öncesine kadar sadece uluslararası ve büyük ölçekli şirketlerin tercihi ile sınırlı kalan operasyonel filo kiralama sektöründeki araç parkının orta ve küçük ölçekli şirketlerin de ilgisiyle büyüdüğünü söyleyen Hedef Filo Yönetici Direktörü Ersan Öztürk, 2002 yılında 12 bin olan toplam araç sayısının, son 5 yılda ortalama yüzde 15 büyüyerek bugün 165 bin seviyesine ulaştığını ifade etti.
Ersan Öztürk, “Sektörde var olan potansiyel doğrultusunda 2003 yılında Hedef Alliance Holding bünyesinde kurulan ve ardından 2006 yılının sonunda Hedef Alliance’tan ayrılarak alanında tek başına faaliyetlerini devam ettiren Hedef Filo, bugün yüzde 9’luk pazar payına sahiptir. Hedef Filo olarak 2012 yılı sonu itibariyle sektörde 151 kişilik personelimiz, 14 bin kontratlı aracımızla 2 bin 200 müşterimize hizmet ulaştırdık. Bütün bu gelişime yönelik faaliyetlerimizle birlikte 10’uncu yılımızı kutlayacağımız 2013 yılında yaklaşık 350 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek yüzde 30 büyüyeceğiz. Bu hamleyle istihdam oranımızı 172 personele çıkararak kontratlı araç sayımızı 18 bin adede yükselteceğiz” dedi. Hedef Filo Yönetici Direktörü Önder Erdem ise “Yurt çapında 700’ü aşkın anlaşmalı yetkili servis ile çalışmaktayız. Yaygın servis ağımız sayesinde müşterilerimiz Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar her hangi bir sorun ile karşılaştıklarında tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmekteyiz. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışma politikamız ile sektöre ilk portföy yönetici tanımını getirdik. Her müşterimize bir portföy yöneticisi atayarak, sektördeki en yakın rakibimizin 2 katından daha fazla direkt satış ekibiyle hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu