AKİT MENÜ

Gündem

Kurban sevincini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz

Kimse Yok Mu ailesinin, Türkiye’de 81 ilde dünyada 100’ü aşkın ülkede tam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmaya talip olduğunu söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, “Kurban sevincini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

2013-10-14 12:29:48
FUAT PİRANOĞLU / İSTANBUL - Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, derneklerinin, Türkiye’de 81 ilde dünyada 100’ü aşkın ülkede tam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmaya talip olduğunu belirterek, “Kurban sevincini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Cingöz’ün sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

¥ Kimse Yok Mu’yu nasıl anlatırsınız? Neler yapmaktadır?
- Kimse Yok Mu, Türkiye’den dünyaya uzanan hayır köprüsüdür, ülkemizin yurt dışına uzanmış dostluk elidir. Ecdadımızın mirasını 21. yüzyılda da hakkıyla devam ettirme gayret ve şuuruyla hareket eden Kimse Yok Mu, Anadolu halkının sahip olduğu bu vicdan enginliği ve gönül zenginliğinin tecessüm etmiş halidir.

¥ Derneklerdeki gönüllülükten bahsediyorsunuz, nedir bu gönüllülük?
- Gönüllü sayımız her geçen gün artmakla beraber, 43 bin kayıtlı gönüllümüz var. Yalnız kayıtlı gönüllü olmadığı halde, proje bazlı faaliyetlerimize iştirak eden gönüllülerimiz mevcuttur. Bazen bir yardımsever, bağışta bulunduğu organizasyonda bizzat bulunabilir veya birisi sadece bir projede gönüllü çalışabilir.

¥ Dünyada kaç ülkede faaliyet gösteriyor ve dört bir yanında nasıl yapılanıyorsunuz?

- Yardım hizmetlerimizi Türkiye ile birlikte dünyanın 103 ülkesine ulaştırıyor olmak çalışmalarımızda bize güç veren önemli bir nokta. Bu yönüyle çalışmalarımız uluslar arası anlamda da birçok ülkenin gönüllü insani yardım yapılanmasında örnek alınıyor.

Yardımların uluslar arası ulaşımında en büyük destekçimiz gönüllülerimiz. Yurtiçinde gönüllülerimiz olduğu gibi yurtdışında da gönüllülerimiz dağıtım, sağlık taraması ya da ihtiyaç araştırması gibi durumlarda desteklerini veriyorlar. Bu bazen yurtiçinden giden gönüllü doktorlarımızla bir sağlık taraması iken bazen da yurtdışında ikamet eden öğretmenlerin kurban eti dağıtımındaki desteği şeklinde görülebiliyor.

¥ Kurban Bayramı yarın başlıyor, Kimse Yok Mu kurbanda neler yapacak?

Bu Ramazan ayını yardımseverlerimizin teveccühü ve gönüllülerimizin içten gayretiyle bereketli geçirdik.  Ramazan yardımları kapsamında ülkemizin 81 ilinde 102 bin 869 adet kumanya, 684 bin 590 kişiye iftar ve 19 bin 850 aileye bayramlık yardımında bulunduk. Mısır’dan Mali’ye, Myanmar’dan Somali’ye, Bangladeş’ten Filistin’e tüm dünyada toplam 1 milyon 111 bin 922 kişiye iftar ve sıcak sahur yemeği verdik. Tam 207 bin 835 kumanyayı bir emanet mesuliyetiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, 32 bin 526 kişi dağıttığımız giyecek ve bayramlık yardımlarıyla bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Ramazan el birliği içerisinde hayli coşkulu geçti diyebilirim. Aynı coşkuyu Kurban Bayramı’nda da yaşatmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Geçen Kurban Bayramı’nda Türkiye’de 81 ilde, dünyada 75 ülkede toplamda 86 bin 208 kurban hissesini 258 bin 624 aileye dağıtarak kardeşliğin kapılarını kurbanla açmıştık. Aynı heyecan ve aynı tutkuyla bu sene de kurban sevincini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Kimse Yok Mu ailesi olarak, Türkiye’de 81 ilde, dünyada 100’ü aşkın ülkede tam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmaya talibiz.

¥ Maddi durumu çok iyi olmayan ama yardım etmek isteyenler ne yapabilir?

Yardım etmek sadece maddi güç gerektiren bir davranış türü değildir elbette. Milletimiz zaten elinde olanı olmayanla paylaşmak hususunda oldukça duyarlı, bu gerçekten mutluluk verici. Çünkü bizler, komşumuz açken, tok yatmamak düsturu üzere yetiştirildik. Bu ne güzel bir erdem ve ne değerli bir öğretidir... Maddi durumumuz gerçekten istediğimiz ölçüde yardım yapmamıza mani oluyorsa; gönlümüz var diyorum ben. Türk insanının ummanlar gibi geniş olan mukaddes gönlü var. Maddi durumu iyi olmayanlar Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak yurt içinde şubelerimizle iletişime geçerek, yardım faaliyetlerimize destek verebilirler. Bizler bundan ancak onur duyarız.


Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi