AKİT MENÜ

Ekonomi

Krizdeki ABD'ye ekonomi ödülü!

Alfred Nobel Anısına Sveriges Riksbank Ekonomi Bilimleri Ödülü'nün bu yılki sahipleri Eugene Fama, Lars Peter Hansen ve Robert Shiller oldu.

2013-10-14 17:00:38
Alfred Nobel Anısına Sveriges Riksbank Ekonomi Bilimleri Ödülü'nün bu yılki sahipleri Eugene Fama, Lars Peter Hansen ve Robert Shiller oldu. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 3 ABD'li ekonomistin  "varlık fiyatları konusundaki deneysel analizleri" için ödüle layık bulunduğunu açıkladı.

Gayrimenkul fiyat endeksi Case-Shiller endeksine ismini veren Robert Shiller, 2006 yılında ABD'de gayrimenkul fiyatlarının aşırı derecede yükselmesinin krize yol açacağını öngörmüştü. Nobel ödülünü paylaşan 74 yaşındaki Eugene Fama ise "modern finansın babası" olarak tanınıyor.

Geçen yıl Nobel Ekonomi Ödülü'nü yine Amerikalı iki ekonomist almıştı. Alvin Roth ve Lloyd Shapley, ekonomide temel sorun olarak bilinen, "değişik aktörleri en iyi şekilde bir araya getirme'' konusunda çalışmalar yapmış, istikrarlı tahsisat teorileri ve piyasa tasarımı uygulamalarından dolayı "Alfred Nobel Anısına Sveriges Riksbank Ekonomi Bilimleri Ödülü"nü almaya hak kazanmışlardı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Hakan Fidan’dan İsrail’e karşı çarpıcı çıkış: Hemen bunu yapmalıyız

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var