AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Kitap coşkusu Eminönü meydanında...

4.Fatih Kitap Kültür ve El Sanatları Günleri Eminönü meydanında başladı.

2019-01-31 15:01:24

Fatih Müftülüğü ve Diyanet Vakfı, Kutlu Doğum Haftasına özel “4.Fatih Kitap Kültür ve El Sanatları” günleri düzenledi. Eminönü Meydanında kurulan çadırda kitap fuarının yanısıra, el sanatları etkinlikleri ve kutlu doğum programları icra edilecek.

Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Süver, Diyanet Vakfı Vakıf Fuarcılık Genel Koordinatörü Osman Sarıköse’nin yanısıra diyanet ve müftülük bürokratlarının katılımıyla açılışı dün yapılan “4.Fatih Kitap Kültür ve El Sanatları” günleri 24 Nisan 2015 gününe kadar açık kalacak.

Açılışta konuşan Diyanet Vakfı Vakıf Fuarcılık Genel Koordinatörü Osman Sarıköse, Vakıf Fuarcılık olarak kutlu doğum haftasında yurdun birçok köşesinde cami önlerini kültür şölenlerine çevirdiklerini söyleyerek, “Bu tür etkinliklerle Peygamber efendimizi gelecek nesillere anlatıyoruz. Eminönü Meydanında 4 yıldır çadırımızı kuruyoruz, ilgiden de çok memnunuz” diye konuştu.

Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ da konuşmasında çadırın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu yıl ilçe müftülüğü ve Diyanet Vakfı olarak 4.sünü gerçekleştirdiğimiz bu kültürel faaliyetimize İstanbullu hemşerilerimizin ilgisini bekliyoruz. Burada çok güzel etkinlikler olacak. Aşr-ı şerifler okunacak. Güzel sohbetler yapılacak.” diye konuştu.

Açılış sonrasında Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Süver, Diyanet Vakfı Vakıf Fuarcılık Genel Koordinatörü Osman Sarıköse, stantları tek tek dolaşarak katılımcılara ve ziyaretçilere gül takdim ettiler.

Ahmet Dur-dunyabizim

 

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı