Ekonomi
Et ve Süt Kurumu, besiciden canlı büyükbaş hayvan alacak
Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacak olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, canlı hayvan alım fiyatlarını Perşembe günü açıklayacağını duyurdu. Alışta yüzde 8 tokluk firesi düşülecek.
2013-10-15 01:01:25
EKONOMİ SERVİSİ - Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacak. Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları değerinin altında satmalarını önlemek ve geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek amacı ile çalışma başlatan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü bayramdan sonra besicilerden canlı büyükbaş hayvan satın alacak.
YÜZDE 8 TOKLUK FİRESİ DÜŞÜLECEK
Önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerin elindeki kurbanlıkları karkas et olarak satın alan Kurum bu yıl yeni bir uygulama başlattı. Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım 2013 tarihleri arasında, on beş gün süre ile fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılarak, yüzde 8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla satın alınacak.
KEMALOĞLU: 9 KOMBİNAMIZLA HAZIR BEKLİYORUZ
Kombinaların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve 18 Ekim 2013 Cuma gününden itibaren canlı büyükbaş hayvan alımlarını başlatacaklarını belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu Kombinalarına başvurabileceklerini söyledi. Kemaloğlu, “Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat illerinde bulunan dokuz adet kombinamızda hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumuna canlı olarak satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak” açıklamasında bulundu. Kurum, canlı hayvan alım fiyatlarını 17 Ekim 2013 Perşembe günü açıklayacağını da duyurdu.
YÜZDE 8 TOKLUK FİRESİ DÜŞÜLECEK
Önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerin elindeki kurbanlıkları karkas et olarak satın alan Kurum bu yıl yeni bir uygulama başlattı. Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım 2013 tarihleri arasında, on beş gün süre ile fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılarak, yüzde 8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla satın alınacak.
KEMALOĞLU: 9 KOMBİNAMIZLA HAZIR BEKLİYORUZ
Kombinaların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve 18 Ekim 2013 Cuma gününden itibaren canlı büyükbaş hayvan alımlarını başlatacaklarını belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu Kombinalarına başvurabileceklerini söyledi. Kemaloğlu, “Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat illerinde bulunan dokuz adet kombinamızda hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumuna canlı olarak satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak” açıklamasında bulundu. Kurum, canlı hayvan alım fiyatlarını 17 Ekim 2013 Perşembe günü açıklayacağını da duyurdu.