AKİT MENÜ

Yaşam

Bıçakla kesmeyin

Hazırlama aşamasında vitamin ve mineral kayıplarını önlemek için sebze ve meyveler kesilirken bıçak kullanılmaması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi:

Bir gıdadaki vitaminlerin azalması veya yok olmasının nedenlerinden biri de yiyeceğin hava ile olan temasıdır. Havadaki oksijen ile temas eden vitamin molekülleri bir çeşit oksidasyona uğrayarak etkisiz hale gelir.

Bir yiyeceğin bıçakla kesilmesi, kabuğunun soyulması, doğranarak parçalara ayrılması, hava ile temas eden daha çok yüzeyin oluşmasına neden olur. Bunun sonucunda da vitamin kaybı artar. Ayrıca, bu arada geçen zaman da çok önemlidir. Soyularak parçalara ayrılan bir yiyecek, yenilmeden önce ne kadar uzun süre açıkta bırakılsa, hava ile olan temas süresi de o kadar uzar. Yani, vitamin kaybı yine artar.

Yorumlara Git

Mehmet Akif Ersoy'un tutuklanmasının ardından Kılıç'tan çarpıcı iddialar: ortalık karıştı

Trafik teröristi yakalandı! Kırmızı ışıkta facia

Bilal Erdoğan: Suriye’yi ateşe atanlar birkaç kez bizi de ateşe atmayı denedi

İspanya’dan savunmada dev hamle: Airbus ile 100 helikopterlik tarihi anlaşma

Küfürbaz CHP’lileri hatırlattı! Hoşça kalın geri zekalılar dedi, meclisi terk etti