AKİT MENÜ

Gündem

Ensar-muhacir kucaklaşması

Türk hayırseverler, Suriyeli mültecilerle kucaklaşarak, ensar-muhacir dayanışmasının güzel bir örneğini sergiledi.

2013-10-17 21:58:08
YENİ AKİT / ANKARA - Suriye’deki iç savaştan dolayı yaklaşık üç yıldır ülkelerinden ayrı yaşayan Suriyeli sığınmacılar, bir bayramı daha hüzünle karşıladı. Suriyelilerin hüznüne ortak olan birçok sivil toplum kuruluşu, bayramda onları yalnız bırakmadı. Gönüllüler, kapı kapı gezerek Suriyeli sığınmacılara hem kurban eti dağıttı, hem de onların bayram sevinçlerine ortak oldu.

SURİYELİLER TEK TEK ZİYARET EDİLDİ

Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu illerin başında gelen Gaziantep’te Kimse Yok Mu Derneği, Suriyeli sığınmacıları bayramda yalnız bırakmadı. Daha önce tespit edilen ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelerin kapısını çalan Kimse Yok Mu ekibi, yurtlarından yuvalarından ayrı kalan Suriyelilerle önce bayramlaştı sonra da kurban etlerini takdim etti. Yapılan bu yardımlar karşısında heyecanlanan ve duygulanan Suriyeliler, kendilerini yalnız bırakmayan Türkiyeli kardeşlerine doyasıya sarıldı. Şehir merkezinde kalan yaklaşık bin 300 Suriyeli ailenin kapısını çalan ekipler, gördükleri yakın ilgiden de memnun kaldı.

İŞADAMLARI SURİYELİLERİ YALNIZ BIRAKMADI


Kimse Yok Mu gönüllüsü işadamları, Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye’ye sığınan ve Kilis şehir merkezinde kalan Suriyeli vatandaşlarla bayramlaşmak için evlerine gitti. İstanbul, Konya ve Gaziantep’ten gelen işadamları Suriyeli vatandaşlarla kucaklaştı. İşadamları, bayramlaştıkları ailelerin çocuklarına oyuncak ve kıyafetler de hediye etti. Gönüllü işadamlarına teşekkür eden Suriyeliler, “Burada yalnızlığımızı unutturuyorsunuz Allah da size ahirette yalnızlığı unutturup cennetine alsın” diye dua etti.

BEŞİR DERNEĞİ’NDEN SURİYELİ ÇOCUKLARA KIYAFET

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Kurban Bayramı’nda yardıma muhtaç Suriyeli çocukları unutmadı.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Antalya’ya yerleşen Suriyelilerin yüzünü Beşir Derneği’nin üyeleri güldürdü. Aileye gıda, giysi ve kira yardımında bulunan dernek üyeleri çocukları da unutmadı. Dernek Suriyeli çocuklara da bayram kıyafeti hediye etti. Kurban Bayramı’nda yüzleri gülen Suriyeli aile, Beşir Derneği üyelerine teşekkür etti.

ENSAR-MUHACİR KARDEŞLİĞİMİZİ KUVVETLENDİRİYORUZ

Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri kadar, savaştan kaçan Suriyelileri de bu bayramda gözettiklerini anlatan Kimse Yok Mu Derneği Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fevzi Çakmak, “Ensar ve muhacir kardeşliğimizi bu bayramda daha da kuvvetlendiriyoruz. İhtiyaç sahibi Suriyelilerin, kendilerini yalnız hissetmemesi için onlarla beraber olmaya karar verdik. Kurban yardımını yaptığımız gibi hem dertlerini dinledik, hem de ihtiyaçlarını tespit ettik. Onlar, bundan çok memnun kaldılar. Temennimiz, bir sonraki bayramda kendilerinin de arzu ettiği gibi ülkelerinde olmaları” dedi.

SURİYELİLER MİSAFİRPERVERLİKTEN MEMNUN

Eşiyle birlikte Halep’te terzi dükkânı bulunan, ancak savaştan dolayı sığındıkları Türkiye’de, iki göz odada yaşamlarını sürdürmeye devam eden Ayşe Hasan yapılan yardımlar karşısında mutluluğunu gizleyemedi. Türkiye’de kendilerine sahip çıkıldığı için nasıl teşekkür edeceklerini bilemediğini anlatan Hasan, “3 çocuğumla beraber Halep’ten kaçarak Türkiye’ye geldik. Buradaki zor hayatımız onların sayesinde hafifliyor. Türk insanına büyük bir şükran borçluyuz” şeklinde konuştu. Eşi Muhammed Hasan da yapılan yardımlar karşısında duygularını gizleyemedi ve gelen ekibe ülkelerindeki misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.


Yorumlara Git

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi

New York Belediyesinde Filistin için oturma eylemi! İsrail operasyonlarına devam ediyor...

Güney Kore ve Çekya, nükleer enerji alanında işbirliği yapacak! Dünyaya böyle servis ettiler