AKİT MENÜ

Gündem

Türk pilotlar serbest

Lübnan’da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, iki gündür yaşanan yoğun diplomasi trafiğinin ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Türk pilotlar, Katar’a ait özel uçakla Refik Hariri Havaalanı'ndan Türkiye’ye geldi. Pilotları İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

2013-10-20 04:43:02
HABER MERKEZİ - Lübnan’da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, iki gündür yaşanan yoğun diplomasi trafiğinin ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Türk pilotlar, Katar’a ait özel uçakla Refik Hariri Havaalanı'ndan Türkiye’ye geldi.

Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca, İstanbul’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aileleri tarafından karşılandı.

Pilotlar Akpınar ile Ağca’nın bulunduğu özel uçak, saat 23.10’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Pilotları taşıyan uçağın, güvenlik sebebiyle seyrini radar izi bırakmadan gerçekleştirdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara “geçmiş olsun” ve “hoşgeldiniz” derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.

Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü.

Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

Karşılamayı çok sayıda basın mensubu takip ederken, uçağın gelişi ve karşılama canlı yayınlarla aktarıldı.
Ayrıca Suriye’de kaçırılan 9 hacının da Türk yetkililere teslim edildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “Kendileriyle bizzat görüştüm, seslerini duydum. Son derece vakur ve özgüven içinde konuştular, teşekkür ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Pilot Ağca’nın babası Zeki Ağca ise “Devletimize, hükümetimize ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi