AKİT MENÜ

Gündem

Mirzabeyoğlu için mektup kampanyası

28 Şubat sürecinde brifingli yargı tarafından fikir adamı Salih Mirzabeyoğlu’na verilen müebbet hapis cezasının bozulması için Başbakanlığa mektup ve faks gönderilmesi kampanyası başlatıldı. Mektuplarda, ‘28 Şubat süreci yargı kararlarının iptal edilmesi

2013-02-12 21:36:43

İSTİHBARAT SERVİSİ
28 Şubat sürecinde brifingli yargıçlar tarafından fikir adamı Salih Mirzabeyoğlu’na haksız ve mesnetsiz şekilde verilen müebbet hapis cezasının bozulması için Başbakanlığa mektup ve faks gönderilme kampanyası başlatıldı. Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen kampanyaya vatandaşlar büyük destek veriyor. Mirzabeyoğlu’nun uğradığı haksızlığın anlatıldığı mektupları Başbakanlık Makamı’na gönderen vatandaşlar, brifingli yargının verdiği kararların bozularak Mirzabeyoğlu ve diğer mazlumların serbest bırakılmasını ve kendilerinden özür dilenmesini talep ediyor. Tek sayfadan oluşan mektupta, “Bu memleketin insanlarını inançlarından, geçmişinden, mukaddesatından kopartmaya çalışan zihniyet, 28 Şubat döneminde zulümlerini ayyuka çıkartmış, sokaklarda cadı avlar gibi Müslüman avlamış, binlerce gencin eğitimini engellemiş, Müslüman kızların başlarındaki örtüyü çekip alma cüretini kendinde bulmuş, devrim kanunlarına aykırı diyerek Kur’an’ı yasaklamış, çocuklarımızı Müslüman olarak yetiştirmemizi kanun zoruyla engellemeye kalkmış, binlerce insanı Müslüman olduğu için işinden etmiş, binlerce Müslüman işkencelerden geçirmiş, toplum önünde itibarsızlaştırma operasyonuna tabi tutmuş ve yüz binlerce insanı Müslüman olduğu için fişlemiş ve binlercesini İstiklal mahkemelerinin devamı olan mahkemelerde tiyatrovari şekilde yargılayıp zindana atmıştır” deniliyor.
KENDİLERİNDEN ÖZÜR DİLENMELİ
“28 Şubat İslam’a ve insanlığa karşı savaş açmış bir zihniyetin adıdır” ifade edilen mektupta, şunlar kaydedildi: “28 Şubat döneminde, generallerin karargahlarda brifing vererek görevlendirdiği ve talimat verdiği yargıçların, verdiği kararların en bilinen ve sembol olanı Sayın Salih Mirzabeyoğlu’na verilen idam kararıdır. 57 eser telif etmiş bir fikir adamına idam cezası verilmiştir. 28 Şubat 1997 darbesinin üzerinden 16 yıl geçmiş bulunuyor. AK Parti hükümeti ise 10 yıldır iktidardadır. Bizler Müslüman Anadolu halkı olarak 28 Şubatı destekleyenlerin bile o dönemi, olağanüstü dönem diye nitelendirdiği ve artık toplumsal mutabakatın sağlandığı bir konuda iktidarın bir an önce adım atmasını bekliyoruz. Bu iş artık hükümetin sorumluluğundadır. İktidar, muktedir olduğunu göstermelidir. Ana muhalefet partisi dahil muhalefet partileri, bir çok sivil toplum kuruluşu, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve hasılı toplumun her kesiminden kanaat sahibi insanlar artık bu işin bir an önce çözülmesini istediklerini kamuoyuna deklare etmişlerdir. Gelinen noktada 28 Şubat yargı kararlarının iptaline dönük atılacak adımları her kesimin destekleyeceği açıktır. Dolayısı ile bizler,  başta Salih Mirzabeyoğlu olmak üzere tüm 28 Şubat davalarının bir an önce iptal edilmesini 28 Şubat’ın zulmüne maruz kalanlardan özür dilenip serbest bırakılmalarını istiyoruz.”

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek