AKİT MENÜ

Gündem

“MİT’i ahtapot gibi saran kollar kesildi”

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın ABD destekli Siyonistler tarafından hedef alınmasını Akit’e değerlendiren uzmanlar, “ABD ve İsrail rahatsız oluyorsa Türkiye’nin lehine gelişmeler oluyor demektir.

2013-10-22 04:21:53
MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA   - Fidan’la beraber, dış istihbaratların MİT’i ahtapot gibi saran kolları kesildi. Şimdi kendi bağımsız istihbaratımız var ve işimize geldiği gibi hareket ediyoruz. İsrail ve Amerika ise doğal olarak bundan rahatsız oluyor. Bu durum AK Parti ve MİT’in takdire şayan bir başarısıdır” ifadelerini kullandılar.

“TEPKİLER DOĞRU YAPTIĞIMIZI GÖSTERİYOR”

İsrail ile Amerika’nın en başından beri MİT Müsteşarı Fidan’ı istemediğini hatırlatan, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Uysal, “Bunun son günlerde tehdit boyutuna kadar götürülmesi, Türkiye’nin eski alışılagelmişin dışına çıktığını gösteriyor. MİT eskiden, İsrail ve ABD ile bağlantılı olarak çalışıyordu. Ancak şimdi kendi bağımsız istihbaratımız var ve işimize geldiği gibi hareket ediyoruz. İsrail ve Amerika ise doğal olarak bundan rahatsız oluyor. Bunların tepkileri doğru yaptığımızı gösteriyor. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. Memnuniyet verici bir durum” açıklamalarında bulundu.

“MİT’İ AHTAPOT GİBİ SARAN KOLLAR KESİLDİ”

MİT’in içinde özellikle Siyonist bir yapılanmanın olduğunu bildiklerini söyleyen Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Başkanı (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ise, “Türk istihbarat birimi, bu yapılanma ve diğer farklı güçlerin yönlendirmesi ile çalışıyordu. İstihbarat on yıllarca bağımsız çalışamadı. Müsteşar Fidan’la beraber yeni bir yapılanmaya gidildi. Bu oluşumla beraber, dış istihbaratların MİT’i ahtapot gibi saran kolları kesildi. MİT’in içine uzanmaları zorlaştı. Bu yüzden Fidan’ı karalama kampanyalarına başladılar. Hakan Fidan’ı yemeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ VE MİT’İN BAŞARISIDIR”

Emekli Albay Şahin Akdoğan da şu açıklamalarda bulundu: “ABD ve İsrail rahatsız oluyorsa Türkiye’nin lehine gelişmeler oluyor demektir. Türkiye kendi menfaatlerini önemseyip bu doğrultuda çalıştığı için bu ülkeler tepki göstermeye başladı. Bu durum AK Parti ve MİT’in başarısıdır. Eskiden cami önünde bekleyen MİT şimdi işini yapıyor. Bu takdire şayan bir başarıdır.”


Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi