AKİT MENÜ

Gündem

Kod adı: Ateş topu

PKK’DAN YANDAŞLARINA 15 ŞUBAT’TA PROVOKASYON TALİMATI

2013-02-12 21:48:57

TALHA ÇOLAK / ANKARA
PKK yandaşları, teröristbaşı Öcalan’ın yakalanışını yıldönümünü olan bu 15 Şubat’ta da protesto etmeye hazırlanırken, son derece tehlikeli çağrılar yapıyor.  Öcalan, 15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak, Türkiye’ye getirilmişti. Terör örgütü yandaşları her 15 Şubat’ta Öcalan’ın yakalanışını protesto etme adı altında eylemler yapıyor, ortalığı savaş alanına çeviriyor. Örgüt yandaşlarının bu yılda benzer bir tavır içinde olacakları gözleniyor.  Nitekim bir taraftan BDP geniş katılımlı gösteriler yapmaya hazırlanırken, sözde ‘Botan Halk İnisiyatifi’ isimli PKK yandaşı bir grup, “TC devletine kin kusulmalıdır. Kepenkler, kontaklar kapatılmalı, hayat durmalıdır. Her yer ateş topuna dönüştürülmelidir” çağrısında bulundu.
 “HER YER ATEŞ TOPUNA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”
Sözde ‘Botan Halk İnisiyatifi’ isimli PKK yandaşı bir grubun yaptığı 15 Şubat çağrısında şu ifadelere yer veriliyor: “15 Şubat günü Şırnak, Siirt ve Mardin başta olmak üzere yediden yetmişe yani tüm Botan halkını, en yüksek düzeyde öfkesini ve kinini ortaya koymaya çağırıyoruz. Alanlarda TC devletine kin kusulmalıdır. Kepenkler, kontaklar kapatılmalı, tüm yaşam durdurmalı ve herkes başkaldırı cephelerine katılmalıdır. Her yer ateş topuna dönüştürülmeli. Kürt gençliği ve kadını bunun temel öncülüğünü yapmalıdır.”
BDP DE DESTEK VERİYOR
Öte yandan; PKK’nın siyasi uzantısı BDP’nin birçok İlçe Gençlik Kolları da sözde ‘Botan Halk İnisiyatifi’nin bu çağrısını sanal ortamda paylaşarak, bu çağrıya katılacaklarını gösterdi.

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek