AKİT MENÜ

Ekonomi

“Türkiye, en hızlı büyüyen ülke”

Gelecek 5-10 yıllık dönemde AB ülkeleriyle karşılaştırılınca Türkiye’nin en hızlı büyüyen ülke olacağını belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan; “Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirecek potansiyele sahibiz” dedi.

2013-10-23 06:35:11
SERDAR ARSEVEN/LOS ANGELES - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve beraberindeki heyetin ABD temasları sürüyor. “Türkiye Yatırım Haftası” programı kapsamında ABD’de bulunan Ali Babacan gelecek 5-10 yıllık dönemde AB ülkeleriyle karşılaştırılınca en hızlı büyüyen ülkenin Türkiye olacağını belirterek, “Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirecek potansiyele sahibiz” dedi. Programın soru cevap bölümünde sorulan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruya ise Babacan, “ABD’de polisin, elinde sopalar ve molotofkokteyleriyle Beyaz Saray’a yürüyen eylemcilere sadece oturup seyrederek cevap vereceğini sanmıyorum” şeklinde cevap verdi.
Uluslararası Kira ve Finans Birliği (ILFC) tarafından, “Türkiye Yatırım Haftası” programı kapsamında ABD’de bulunan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB üyeleri için düzenlenen resepsiyona katıldı. ABD’li firma yetkililerinin de bulunduğu resepsiyonda, Türkiye’nin kriz döneminde aldığı tedbirlerle istikrarını korumayı başardığını anlatan Babacan, şöyle dedi: “AB ve ABD’deki bazı meslektaşlarımızla konuştuğumuzda gördüm ki insanların krizi finansal, ekonomik, sosyal ve politik diye tanımlıyorlar. Bizse, güven kelimesi üzerinden krizi değerlendiriyoruz. Bir yerde güven varsa, tüketici oradadır. Bankalar, şirketler yatırım için orada olacaktır. Biz bu bakış açısı ile son 4 yılda 6 milyon ekstra iş üretebildik. Ve bu özel sektörde oldu.”

AB kaynaklı birçok kuruluşunun ikinci merkezlerini İstanbul’da açmaya başladıklarını ve bunun çok hızlı ilerlediğini kaydeden Babacan, 3. havaalanı projesi için 5 ayrı şirketin yarıştığını, 4 aşamalı projenin son ayağı tamamlandığında, kapasitenin 150 milyon yolcuya ulaşacağını belirtti. Gelecek 5-10 yıllık dönemde AB ülkeleriyle karşılaştırılınca Türkiye’nin en hızlı büyüyen ülke olacağını söyleyen Babacan, sözlerini “OECD, Dünya Bankası gibi kuruluşlar, şimdiden gelecek projeksiyonlarını açıkladı. Buna göre, önümüzdeki 5-10 yıl içinde, AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke Türkiye olacak. Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirecek potansiyele sahibiz” diye tamamladı. Amerikan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Khush Choksy ise Türkiye’yi birçok şirketi Ortadoğu ve Afrika’ya taşıma kapasitesi açısından önemli gördüklerini belirtti.

ABD POLİSİ OTURUP SEYREDECEK Mİ?

Program soru cevap kısmında bir katılımcının Gezi Parkı olayları ve Ermenistan’la ilgili sorusuna karşılık veren Babacan, polisin olayların başlangıcında aşırı şiddet kullandığını ancak sonrasında polisin olayları sadece “oturup seyrettiğini” ifade etti.

ABD ve Avrupa’da da güvenlik güçlerinin benzer olaylara tepkisinin aynı olduğunu dile getiren Babacan, “ABD’de polisin, elinde sopalar ve molotofkokteyleriyle, çevreye zarar vererek Beyaz Saray’a yürüyen eylemcilere sadece oturup seyrederek cevap vereceğini sanmıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK AB ÜLKESİNDEN EKONOMİSİ DAHA İYİ”

Bu arada; Los Angeles Dünya İş Konseyi’nin yemekli toplantısında konuşan Ali Babacan, “AB’nin 28 üyesinden birçoğu kriterlerini yerine getiremiyor. Türkiye’nin birçok AB ülkesinden ekonomisi daha iyi; ama ne olursa olsun hedefe ulaşmak için çaba göstermek standartları yükseltmemizi sağlar’’ sözleri ile Türkiye’nin ekonomik anlamda ulaştığı ekonomik refah seviyesinden bahsetti.



Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti