AKİT MENÜ

Ekonomi

4G işinde mutfağa girdik

Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesini başlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin iletişimde Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinin arasına girmeyi başardığını belirterek, “4G işinde mutfağa da girdi

2013-02-13 21:17:43

İSTANBUL - Türkiye’nin son 10 yılda bilgide, iletişimde ve buna yönelik teknolojilerde, haberleşmenin bütün alanlarında çok önemli mesafeler katettiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İletişimde bilişimde Türkiye, Afrika seviyesinden Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri arasına girmeyi başardı. Bu yeterli değil, bu başarının sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Bu başarının yerli teknolojilerle ve ürünlerle taçlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi imza töreninde konuşan Yıldırım, dünyayla eş zamanlı olarak yeni bir iletişim teknolojisinin, ülkenin kaynaklarıyla, Türk insanının akıl teriyle ortaya çıkarılması için bir Ar-Ge projesini başlattıklarını söyledi.
TEŞVİKSE TEŞVİK,
PARAYSA PARA...
Türkiye’nin  bilgi iletişim teknolojileri için 15 milyar dolara yakın ithalat yaptığına dikkat çeken Bakan Yıldırım,  şunları söyledi:  “Bunun içerisinde yerli payı ihmal edilebilecek bir düzeyde. Onun için bu işler çok önemli. Ar-Ge’nin  bütçesinin artması lazım. Eskiden ‘para yok nasıl Ar-Ge yapacağız?’ diye sızlanmalar vardı. Şimdi ne var? Her şey var. Destekse destek, teşvikse teşvik, paraysa para şimdi mühendislerimiz gece gündüz demeden 7/24 çalışacak ve bizim diyeceğimiz ürünlerimiz ortaya çıkaracak. Buna mecburuz. Bu ülkenin iki adım öne çıkması, kaybettiği yılları telafi etmesi için biz buna mahkumuz”
Bilgi iletişim konusunda ‘aman bekleyelim de görelim sonra bir şey yapalım’ diyecek bir lüksün olmadığını belirten Yıldırım, “Çok ağır sonuçları var. Biz bir tek 3. nesilde bekledik. Arkadaşlarımız ‘geç kaldık’ dediler. Ben inat ettim vermedim. Şimdi doğru yaptığımız ortaya çıktı”dedi.  Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bilgi iletişim konusunda ‘aman bekleyelim de görelim sonra bir şey yapalım’ diyecek bir lüksümüz yok. Çok ağır sonuçları var. Biz bir tek 3. nesilde bekledik. Arkadaşlarımız ‘geç kaldık’ dediler. Ben inat ettim vermedim. Şimdi doğru yaptığımızı ortaya çıktı. Niye? Teknoloji ortaya çıkmamış, pahalı, alanlar aldığına pişman olmuş. Ama ne oldu? ‘İş zirveye çıktı, işte şimdi yapalım’ dedik. Şimdi en iyi kalitedeyiz. 4G işinde mutfağa da girdik. Yemek olduğunda lisanslarını da vereceğiz. Hiçbir sorun olmadan hem de yerli kaynaklarımızı kullanarak, ‘biz de varız’ diyeceğiz. Bundan daha güzel bir şey var mı?”

Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu