AKİT MENÜ

Gündem

MHP'li Mevlüt Karakaya'dan Mansur Yavaş açıklaması: Mide bulandıran bir olay

Akit TV canlı yayınında gündemi değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş bir kişinin adı böyle bir alacak verecek meselesi ile gündeme gelmemeliydi. Oldukça mide bulandıran bir olay" dedi.

2019-03-14 13:24:10

 Taha Emre ÖZDEMİR  ANKARA 

Akit TV Canlı yayınında Akit TV Haber Müdürü Mehmet Özmen ve Gazeteci Serdar Arseven'in sorularını cevaplayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Mansur Yavaş hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İşte Mevlüt Karakaya'nın açıklamaları:

"Mide bulandıran bir olay"

"Ortada bir sahte senetten bahsediliyor. Sahte senedin işleme koyulduğu ve muhataplar tarafından senetin sahte olduğu ortaya çıkartıldı. Bu konu aslında aylar öncesinde gündeme gelmişti. Seçim sürecine yaklaşılmış olması olayın daha da gündeme gelmesine sebep oldu. Bu olay için iddia dememiz çok da doğru olmayacaktır çünkü ortada bir mahkeme kararı var. Anladığım kadarıyla büyük rakamlar söz konusu. Sonuçta Mansur Yavaş bir avukat. Büyük davalara bakan bir avukat, kendisini de çok iyi bir şekilde savunabilir. Dün bir açıklama yaptı ama Ankaralıları ne kadar tatmin etti bunu bilemiyorum. Buradaki olay asıl olarak şu ki; 'mahkeme kararına göre tamamen sahtekarlıkla ilgili bir para cezası söz konusu' Bu olay herhangi bir konu değil. Ankara'yı yönetmeye talip bir kişinin içinde bulunmaması gereken bir durum. Siz Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına talipsiniz. Bu talebi olan bir insanın alacak verecek davasıyla gündeme gelmesi doğru değil. Bu arada bu dava epeyce de karışık. Şantajdan söz ediliyor. Başka şeylerden söz ediliyor. Bunların hepsi mide bulandırıcı olaylar"

'İnsanlar Mansur Yavaş’ın adından başka hiçbir şeyi bilmiyor'

"Sayın Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak artık yeterince tanındı. İnsanlar Mansur Yavaş’ın adından başka hiçbir şeyi bilmiyor, kendisini gerçek manada kimse tanımıyor. Ankaralılar, onu Beypazarı Belediye Başkanlığı dışında tanımıyorlar. Son olarak 2009'da adaydı. 2009'dan 2014'e kadar onu kimse görmedi. 2014'ten 2019'a kadar da kimse onu görmedi. Ancak Mehmet Özhaseki'ye baktığınızda son beş dönemi Kayseri'de Belediye Başkanı olarak geçti"

'Özhaseki'nin hakkında tek bir yolsuzluk iddiası yok'

"Mehmet Özhaseki, belediyecilik anlamında Türkiye'nin en yetkin isimlerinden birisidir. Özhaseki, Kayseri'de yıllarca hizmet ederek kendisini göstermiş başarılı bir başkan. Hakkında en ufak bir yolsuzluk iddiası yok. Belediyecilik yapamaz diyebilen tek bir insan da yok. Ankaralılık meselesine gelince, burada Allah için bakıldığında aslolan; Ankara'ya Belediye Başkanı olacak kişinin, bu kente iyi hizmet edecek, Ankara'ya değer katacak bir kişi olup olmamasıdır. Beka konusu haline gelmiş bir seçimde yerel unsurları dikkate alarak karar veremeyiz. Beka meselesi dediğimizde; Zillet İttifakı dediğimiz bir yapıyla Cumhur İttifakı olarak biz varız. Buradan baktığımızda ön plana çıkan isim Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Özhaseki'dir. CHP adayı sayın Yavaş'ın geçmişi MHP'den olabilir. Eski bir ülkücü de olabilir. Önemli olan bugün nerede olduğudur. Eğer siz doğrudan veya bilmeyerek ülkenin birlik bütünlüğüne tehdit olan yapılarla biraraya geliyorsanız bunun bir vebali vardır"

'HDP Zillet İttifakı'na desteği karşılığında ne alacak?'

"Ankara'da CHP'nin adayı var mı? Var. İP'in var mı? Yok. HDP'nin var mı? Yok. Her seçimde Ankara'dan aday çıkartan HDP, bu seçimde neden çıkartmadı? PKK kime oy verecek? HDP, PKK'ya CHP'nin adaylarına oy verdirecek. PKK ve FETÖ kimin kazanması için çalışır? HDP'nin Eş Başkanı; 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz' diyor. Allah aşkına Kürdistan neresi? İyi Parti ne diyor? 'HDP Kürt hareketinin temsilcisidir' PKK ne zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi oldu? Aslında Türk Milleti çok sabırlı. O kadar akıl dışı açıklamalar yaptılar ki. Diyelim ki Ankara'yı Zillet İttifakı aldı. HDP'de onların ortağı. Karşılığında ne alacaklar? Bugün CHP'nin meclis listelerinde HDP'li birçok ismin olduğunu herkes biliyor. Gölbaşı'nda HDP'de CHP'de aday çıkartmadı. İP'in adayı üzerinden gidecekler. Belediye meclis üyeliklerinin listelerinde anlaşamadılar. Neden? Çünkü o listeye HDP'li bir aday koyacaklar"

'31 Mart'ta önemli sürprizler yaşanacak'

"31 Mart'ta CHP'ye oy veren önemli bir kesim, partilerinin politikalarının karşısında duracaklar. Bu seçimde büyük sürprizler yaşanacak. Aynı durum Saadet Partisinde de geçerli. İP'te de geçerli. Yalnız biz CHP'liler, İP'liler ya da Saadet'liler diyerek eleştiri yaptığımızda seçmeni kastetmiyoruz. Biz o partileri yöneten kişilerden bahsediyoruz. Mesela geçtiğimiz günlerde bir Ezan tartışması yaşandı. CHP'li olup, Camii cemaatinde olan bir çok insan var. Veya Akşener, Denizli'de sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onlara terörist dediğini ifade etti. Orada Denizlili kardeşlerimize değil, oranın yöneticileri için söylendi o söz. İşte bu noktada da bir yanlış anlaşılma var"

'Doğrulanamayan anketler için hapis cezası önerdik'

"Türkiye'de anketler başı boş bir halde. Açıklanan anketlerin teyit edilme imkanı yok. Güvenilebilir bilgi, doğrulanabilir bilgidir. Doğrulanabilir bilgi, denetlenebilir bilgidir. Millet anketlere güveni; açıklanan anketle seçim sonuçlarının çok az farkla benzer olması olarak algılıyor. O ayrı bir konu. Bir medyum çıkar bir rakam söyler ve tutturur. Ama onun açıklamasının bilimsel bir yönü olamaz. Burada; hedef kitle doğru tespit edilmiş midir? Toplanan verilerin analizi doğru mudur? Diyelim ki herşeyi doğru yaptınız peki ya anketi yapan kişi? Belki o bölgede bazı siyasetçilerle yakınlaştı belki de bir parkta kendisi doldurdu. Anket konusunda çok önemli sorumluluklar var. Bir defa o anketin künyesini açıklayacaksınız. İki, o anketi kim için yaptığınızı ifade edeceksiniz. Anket karşılığında aldığınız ücreti belirteceksiniz. Anket araştırmalarının bilimselliğinden söz edebilmemiz için tüm şartların yerine getirilmesi gerekir. Bunun güvenirlilik derecesi nedir? Doğrulanabilir bir ispatı var mı? Ben bu anketi yapıp yapmadığını nerden bileceğim? Diyelim ki yapıldı, bilimsel bir temeli var mı? Bir firma her hafta anket sonucu açıklıyor. Kim için yaptın bu anketi? Kendim için. Peki bütçesini kim karşıladı? Biz TÜİK'in yetkilendirilmesini teklif ettik. Yapılan anketler doğrulanamıyorsa, ciddi para ve hapis cezalarının verilmesini önerdik. İstanbul Borsası'nda bugün bir şirketin fiyatını, olduğundan daha yüksek ya da az gösterene hapis cezası yok mu? Siz de anketinizle milletin iradesi ile oynuyorsunuz. Mesela en son 24 Haziran seçimlerinden önce MHP'yi yüzde 3 gösterenler oldu. Belki bunlar yapılmasaydı daha çok oy alacaktık. Bir tanesine canlı yayında sordular. 'Hani Erdoğan kaybedecekti?' Ne dedi? 'Ya ben de biliyordum da öyle açıklasam bizim mahallede beni boğarlardı' dedi. Kardeşim sen siyasetçi misin? Sen kimsin? Neye hizmet ediyorsun?"

CHP, Atatürk'ü kullanarak dokunulmazlık zırhı oluşturuyor'

"Bizim CHP'ye gönül vermiş gerçek Atatürkçülere seslenmemiz lazım. Atatürk'ü sadece CHP ile sınırlandırmak ciddi bir haksızlıktır. Atatürk, Cumhuriyet'in kurucusudur. O, bir çok kurumu korumuştur. Atatürk'ün kurduğu o kadar da çok kurum var ki. Bunları say say bitiremezsiniz. Sadece CHP'yi kurmamış ki. Atatürk'ü kullanarak bir dokunulmazlık zırhı oluşturmaya çalışıyorlar. Anayasa değişikliği esnasında CHP'lilerin sürekli meydanlara çıkıp 'rejim değişiyor' dediklerini hatırlayalım. Ne oldu? Neden kayboldular? Siz nasıl Atatürkçüsünüz? PKK bu ülkeyi bölmek istiyor. YPG, aynı doğrultuda gidiyor. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in, bunların yaptıkları ile ne alakası var? Atatürkçüyüm diyen bir kişinin Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e kast edenlerle yan yana gelmesinin anlamı nedir? Bu nasıl açıklanabilir?"

Yorumlara Git

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!