AKİT MENÜ

Yaşam

Bal eklerseniz...

Yemeğin acısını fazla kaçırmışsak ne yapmalıyız? İşte cevabı...

Güncelleme Tarihi:

Yemeğin çok acı olması durumunda en güzel yardımcılardan biri nişasta oranı yüksek olan patatestir. Tuzlu yemekte olduğu gibi acıda da patates aynı işlevi görür. Kabukları soyulmuş patatesi acı olan yemeğinizin içine atıp 5-6 dakika kadar kaynatmak, yemeğin acılığının azalmasını sağlar.

Eğer patatesi denemenize rağmen işe yaramadıysa o zaman baldan destek alabilirsiniz. Kaynayan yemeğin içine yemek miktarına göre 1 tatlı kaşığı bal eklemek yemeğin acısını azaltacaktır. Bal doğal şeker aroması nedeniyle yemeğin acı tadını değiştirecek ve yemek yenilebilir, lezzetli bir hale gelecektir.

uzmantv

Yorumlara Git

Bay Kemal’den 'Siyaseti bıraktı' iddialarını cevap: Buradayım be buradayım!

AK Parti TBMM’ye sundu! Terörsüz Türkiye raporunda öne çıkan hususlar

Hakan Fidan’ın uyarısı Cengiz Çandar'ın kalbini kırmış! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti

Hindistan'dan kirli oyun! Pakistan'a giden suyu kestiler resmen silah olarak kullanıyorlar

Avrupa’da çürüme çocuklara kadar indi! Refah ülkesi dedikleri İsveç el bombası atan çocukları konuşuyor