AKİT MENÜ

Gündem

CHP'li belediyenin ikiyüzlü davranışına tepkiler büyüyor

Taksim'deki olaylara adam taşıyarak destek veren, sonra da kendisi otopark için ağaçlan katleden Bergama'nın CHP'li Belediye Başkanına tepkiler büyüyor. AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşıt Urper, "Taksim'de sökülen 3 ağaç için Bergama'yı günlerce ayağa kaldıranlar, bugün nesli tükenmiş katlı otopark yapmak için ağaçlan katlediyor" dedi.

2013-10-25 13:48:57
İZMİR - Bergama Belediyesı'nin, eski cezaevi mevkısınde 350 araçlık katlı otopark yapımı için alandaki 20 yaş civarındaki 35 çam ve meyve ağaçlannı söktürmesi, ilçede tepkiyle karşılandı. AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşıt Ürper, bir grup partiliyle birlikte Bergama Belediyesinin katlı otopark projesi için ağaç sokumu gerçekleştirdiği alanda basın açıklaması yaparak, uygulamayı protesto etti.

Bergama Beledıyesi'nin, ortaya koyduğu katlı otopark projesiyle çok önemli bir alanı heba ettiğini söyleyen Ürper, bunun yanı sıra bölgede 20 yaş civarındaki 30 kadar çam ağacının sökülerek katledildiğini one surdu. Ürper, bu uygulamanın CHP'li belediyenin iki yüzlü tutumunu ortaya çıkardığını ifade ederek, şunlan kaydetti:

"Düne kadar Bergama'da çevrecilik konusunda mangalda kul bırakmayanlar, Taksım'de sökülen 3 ağaç için Bergama'yı günlerce ayağa kaldıranlar, bugün nesli tükenmiş katlı otopark yapmak uğruna 30 tane çam ağacını katlediyor. Böyle bir şey olamaz. Yeşile ve çevreye önem veren Bergama'daki kesimleri, bu kıyıma dur demeye çağınyoruz. Kaldı ki bu ağaçlar, sökülüp tekrar başka bir yere dikileceği konusu tamamen bir aldatmaca ve halkı kandırmadan ibarettir. Dünyanın hiçbir yennde ıkı yaşından sonra sökülen fıstık çamının tekrar tutması imkansızdır."

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ağaçlar başka yere naklediliyor, halk bilgilendirildi" dedi ve ağaçların vatandaşların kullanım alanında olmadığını da ileri sürdü.



Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi