AKİT MENÜ

Gündem

‘Biz yol yaptık CHP yol vergisi koydu’

“Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler” diyen Erdoğan AK Parti’nin yol, CHP’nin yolsuzluk yapıp Yol Vergisi koyduğunu hatırlattı.

2013-10-26 01:03:14
HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. “Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler” diyen Erdoğan AK Parti’nin yol, CHP’nin yolsuzluk yapıp Yol Vergisi koyduğunu hatırlattı.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda “Cumhuriyetin tapusu 76 milyonun üzerine kayıtlıdır. Herkes, her vatandaş, eşit derecede bu Cumhuriyetin sahibidir, tapusunda söz hakkına sahiptir. AK Parti Hükümetleri döneminde Cumhuriyetimiz, cumhurla daha bir muhabbetle kucaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken, devlet ile millet daha bir kaynaştı, daha bir yakınlaştı. Kendilerini cumhuriyetin yegane sahibi zanneden, diğer herkesi dışlayan, farklı olanı asimile etmeye çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı” diyen Erdoğan çözüm sürecini sonlandırma gayreti içinde olanlara “Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir, her attığımız adım bu devamın bir eseridir” diye seslendi.

HODRİ MEYDAN SANDIK ORADA!

Kendisini diktatörlükle suçlayan CHP’ye tepki gösteren Erdoğan, “Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler. Hiçbir siyasi parti, ‘Cumhuriyeti ben kurdum’ bahanesine sığınarak, millete dayatmalarda bulunma hakkına sahip değildir. Zira bu ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmemiş, bu milletin bağrından çıkmıştır. Hiç kimse millete aptal, koyun, gayri mümeyyiz deme hakkına ve haddine sahip değildir. Zira bu millet uzaydan gelmemiş, burada doğmuş, bu Cumhuriyeti de bu millet kurmuştur” dedi.

YOL VERGİSİ, CHP’NİN BU MİLLETE EN AĞIR ZULÜMLERİNDEN BİRİDİR

2002 yılına kadar Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 11 yılda 17 bin kilometre yeni bölünmüş yolun inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, “Bunlar yolsuzluk yaptılar biz yol yaptık, farkımız bu. Kimsenin hakkını yemeyelim. CHP de yollar yaptı. Özellikle 1940’larda CHP’nin nasıl yollar yaptığını benim milletim hiç unutamadı ve hiç unutmayacak. Neydi onların yaptığı yol? Yol Vergisi adı altında dünyada örneği olmayan vergi toplamanın ruhuna, özüne, amacına tamamen aykırı bir şekilde millete tam anlamıyla zulüm yaşattılar. 18 ila 60 yaş arasındaki her erkekten yol vergisi aldılar. Yol vergisi vermeyenleri yol yapımında çalışmaya mahkûm ettiler. Demir Perde ülkelerinde olduğu gibi. Yol vergisi veremeyen yoksul köylünün horozunu, evindeki yatağını, ambarındaki buğdayını adeta gasp ettiler. Arabası olan zenginden de aynı miktarda para istediler. Yoksul köylüden de aynı miktarda para istediler. Üstelik topladıkları parayı yol yapımında değil gittiler başka amaçlarla harcadılar. Yol Vergisi, CHP’nin bu millete en ağır zulümlerinden biridir. Bu zulümleri kaldıran Demokrat Parti olmuştur. Bunlar yol yapacağız diyerek insanlara kıydılar ve yol yapmadılar. Şimdi çıkmışlar milletvekilleri ile milletvekili kisvesi altındaki militanlarıyla bizim yol inşaatlarımızda dozerlerin önüne geçiyor ellerine taş alıp iş makinalarında polislere saldırıyorlar. İşte onların zihniyeti bu. ‘Yol yapmak için ağaç taşıyamazsınız’ derler ama yol yapmak için insana kıymayı normal görürler, meşru görürler” şeklinde konuştu.

 “ORTA ASYA, BALKANLAR VE DAHA PEK ÇOK YERDE AK PARTİ VAR”

Önceki gün ziyaret ettiği Kosova’dan, Kosova halkının, oradaki Türklerin, Arnavutların selamlarını getirdiğini kaydeden Erdoğan “Orta Asya’ya git orada AK Parti iktidarını görürsün, Balkanlar’a git orada AK Parti iktidarını görürsün, Ortadoğu’ya git orada AK Parti’yi görürsün, dünyanın değişik yerlerine git orada AK Parti’yi görürsün. Çünkü AK Parti artık 780 bin kilometrekareye sığan bir irade değildir, dünyada gündemi olan bir iradedir” şeklinde konuştu.

CUMA NAMAZINI BAŞYAZICIOĞLU CAMİİ’NDE KILDI

AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Cuma namazını kılmak üzere Genel Merkez binasının karşısında bulunan Başyazıcıoğlu Camisi’ne geçti. Namazını burada kılan Başbakan Erdoğan, cemaat ile sohbet etti. Erdoğan ayrıca cami çıkışında Ankara’nın Kalecik İlçesi’nde yapımı devam eden Ovabağı Camii için yardımda bulundu.

HÜDA-PAR’dan süreç önerileri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün ayrıca, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Yapıcıoğlu, görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulmuş bir siyasi parti olduklarını ve nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ziyaret çerçevesinde ayrıca, çözüm süreciyle ilgili görüşlerimizi, talep ve önerilerimizi Sayın Başbakan’a birinci elden ulaştırma imkanı bulduk” dedi. Bir gazetecinin, “Çözüm sürecine ilişkin destek mi sergilediniz” sorusuna Yapıcıoğlu, “Çözüm sürecine ilişkin görüşlerimizi talep ve beklentilerimizi söyledik” cevabı verdi.


Yorumlara Git

ABD tehdit etti! S-400'lerden vazgeçildi

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı