AKİT MENÜ

Ekonomi

2 Pasifik ada ülkesi kaldı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin ticari ilişkisi olmayan sadece iki ülke kaldığını söyledi. Babacan, “Türkiye’nin ABD ve AB ülkeleri dışında, Afrika ve Asya ülkeleri ile de ticari ilişkiler geliştirdi. Dünyada Türkiye’nin ticaret ilişkisi olmayan sadece 2 Pasifik ada ülkesi kaldı” dedi

2013-10-27 02:58:15
Babacan’ın konuşmasının ardından, tesis gezisinde, dünya üzerinde 2 bin 800 merkeze ve 400 bin çalışana sahip taşımacılık firmasının işletme mantığı, Türk heyetine uygulama alanında tanıtıldı. Bilgilendirmelerde kargo firmasının sosyal yardım işlerine her yıl 48 milyon dolarlık bütçe ayırdığı bilgisi de yer aldı.

CHICAGO - Amerika temaslarının son gününde United Parcel Service (UPS) firmasını ziyaret eden. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a büyük ilgi gösteren firma yetkilileri, Chicago ofislerini Türk bayrağı renginde balonlar ve nazar boncukları ile süsledi.

Konuşmalarına Türkçe “hoş geldiniz” diye başlayan firma yetkilileri, sık sık üniversite eğitimini Chicago’da almasından dolayı Babacan ile ortak paydalarına vurgu yaptı. UPS Kurumsal Ulaşım Bölümü Başkanı Burt Wallace, yakın işbirliği gösteren Türk hükümeti nezdinde, Babacan’a teşekkürlerini sundu. Wallace, Babacana, “Türk ekonomisinin dinamizmine verdiği emek ve Türkiye-ABD arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için ortaya koyduğu çabalar için teşekkür ederiz” şeklinde hitap etti.

Türkiye’nin ticari ilişkileri

ABD’ye 40 işadamıyla geldiklerini söyleyen Babacan, son birkaç yılda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ivme kazandığını, iki ülke işadamlarının karşılıklı yatırımlarda bulunduğunu belirtirken, Türkiye ile ABD’nin müttefik, iş ortağı ve dost iki ülke olduğunun altını çizdi.

Ali Babacan, 2002’de Türkiye ABD arasında sadece günde tek bir uçuşun yapıldığını, bugün ise THY’nin sadece New York’a günde 3 defa uçarken, Washington, Chicago, Houston ve Los Angeles’a da günlük seferler düzenlenir hale geldiğini belirtti. THY’nin dünyanın 104 ülkesine uçan tek havayolu şirketi olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye’nin ABD ve AB ülkeleri dışında, Afrika ve Asya ülkeleri ile de ticari ilişkilerini geliştirdiğini, dünyada Türkiye’nin ticaret ilişkisi olmayan sadece 2 Pasifik ada ülkesi kaldığını belirtti.
Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti