AKİT MENÜ

Ekonomi

5 bin kişi iş sahibi olacak

Girişimcilerin yatırım için yer bulamadığı Diyarbakır OSB'ye ilave alan dahil edildi

2013-10-29 08:15:46
DİYARBAKIR - Yatırımcıların fabrika kurmak için yer bulamadığı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilave alan dahil edilmesi çalışmaları sona erdi. Bin 880 dönümlük ek alanda kurulacak 96 fabrika ile 5 bin kişi işe kavuşacak.

Çözüm süreci ve yeni teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin gözdesi haline gelen Diyarbakır OSB'de yatırımcılara fabrika kurmaları için alan tahsis edilmesi için büyük çaba sarf ediliyor. Diyarbakır-Elazığ karayolunun 23'üncü kilometresinde yer alan OSB'de fabrika kurmak için 180'i aşkın firma sırada beklerken, OSB'ye dahil edilen ilave alan sayesinde 96 firmaya yer tahsisi yapılacak. Bu sayede sırada bekleyen yatırımcıların yüzde 50'sinin talebi karşılanmış olacak. Kalan diğer yatırımcılara da yer tahisisinde bulunulması için 12 bin dönümlük Hazine'ye ait arazinin OSB'ye dahil edilmesi planlanıyor.

58 MİLYON LİRA ÖDENEK

Diyarbakır OSB Müdürü Mehmet Özel, 5 bin 320 dönüm büyüklüğündeki OSB'de 217 firmaya tahsis yapıldığını belirterek, bu alanda 155 fabrikanın üretimde olduğunu söyledi. 27 fabrikanın yapımının sürdüğünü, 27 firmanın ise proje aşamasında olduğunu ifade eden Özel, üretimde bulunan fabrikalarda çalışan işçi sayısının 4 bini aştığını kaydetti.

Çözüm süreci ve son çıkarılan teşvik uygulaması sayesinde çok sayıda yatırım talebi aldıklarını vurgulayan Özel, 180'i aşkın firmanın yatırım başvurusunda bulunduğunu dile getirdi. Özel, yatırım talebini karşılamak için başlatılan ilave alan çalışmasının sonuçlandığını, kısa süre önce bin 880 dönümlük alanın Hazine'den kendilerine verildiğini belirterek, bu alanın tapusunu da aldıklarını söyledi. Bu alanın altyapısı ile atık su arıtma tesisinin yapımı için GAP Eylem Planı'ndan kendilerine 58 milyon lira ödenek verildiğini ifade eden Özel, bununla ilgili ihalenin 10 gün içerisinde yapılacağını kaydetti.

İlave alanda 96 firmaya tahsis yapacaklarını belirten Özel, şöyle konuştu:

"OSB yönetimi, bu firmaların teşvik uygulamasından faydalanması için tahsis işleminin hemen başlatılmasını kararlaştırdı. Altyapı çalışmalarının 9 ay içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz. İstihdam, Diyarbakır ve bölgeye katkı ile diğer kriterler göz önünde bulundurularak tahsisi gerçekleştiriyoruz. 96 firmanın kuracağı fabrikalarda 5 bin kişi istihdam edilecek. Diyarbakır için bu sayı büyük önem taşıyor."

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti