AKİT MENÜ

Gündem

AŞK VE İHANET

Kim Türkiye’ye aşkla hizmet etmektedir, kim ülkeye ihanet etmektedir, millet karar verecek... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan bugün “Asrın Projesi” olan Marmaray’ı hizmete açacaklar, Kemal Kılıçdaroğlu ve 3. Köprü ile Havaalanı’na karşı çıkan Gezi ekibi ise Tandoğan’da iktidara protesto mitingi yapacak.

2013-10-29 08:06:21
İSKENDER ÖZEL / NAİM TAŞBAŞI - AK Parti Hükümeti; iki kıtayı birbirine bağlayan ve denizden ulaşımı sağlayacak Marmaray Projesi’nin açılışını bugün gerçekleştiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İşçi Partisi’nin (İP) başını çektiği ulusalcı ittifak ise, bugün toplumu kamplaştırmak için meydanlara iniyor. İP’in ana tahrikçiliğini üstlendiği eylemlerde, ‘andımız’ düzenlemesi, başörtüsü, 3’üncü köprü gibi pek çok düzenlemeyi yargıya götüren CHP de eylemlere örgütleriyle katılacak.

İKİ TÜRKİYE FOTOĞRAFI

Bugün Marmaray’da açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile 8 ülkeden 9 bakan katılacak. Tandoğan Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekoncu İP’liler, mobil eylemciler olarak bilinen TGB’liler, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, İstanbul Barosu’nu 9 aydır işgal altında tutan Avukat Ümit Kocasakal gibi isimler katılacak.

ULUSALCILARI KIZDIRAN CUMHURİYET REKORLARI

AK Parti hükümeti, özellikle son dönemlerde ağırlık verdiği milli politikaları kararlılıkla uygulayıp geri adım atmazken, kökü dışarıdaki solcular da kaos politikalarına hız verdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Batı’ya bağımlılığını bitirmek adına füze alımlarında Çin’e yöneleceğini açıklarken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da “Kendi uçağımızı kendimiz yapacağız” dedi.

Gezi Parkı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi kalkışmalarında yolları kapatıp sokaklarda terör estirenler ise andımız ve 29 Ekim bahanesiyle meydanları bir kez daha karıştıracaklar. İP, medya organı Aydınlık’ta vatandaşları; “Cumhuriyet Ayaklanıyor” başlıklarıyla tahrik edip, İstanbul’da İstiklal Caddesi’ne inme çağrısı yaparken, Ankara’da Tandoğan Meydanı, İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’na çağırdı. Emek Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Evrensel ise “29 Ekim’de Sendikaları Sokağa İndirmeliyiz” başlığıyla kaos yayınlarına hız verdi.

İKİ FARKLI VİZYON

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, iki farklı Türkiye manzarasını gazetemize değerlendirdi.
Turan, Marmaray’ın asrın projesi unvanını hak eden bir proje olduğunu belirterek, “Osmanlı’nın son döneminde konuşulan, cumhuriyet döneminde konuşulan ancak bugün hayata geçen bir proje olacak. Bolu dağı tüneli bununla kıyas bile olmaz ama Bolu dağı tüneli 14 yılda bitti ve 12 hükümet gördü. Marmaray başlı başına bir vizyon projesidir. AK Parti’nin bu ülkeye yatırım yaptığı en büyük projelerdendir” dedi.

“Bazıları başından beri 80 yıl önceki tek partili hayattan kalan kafalarla, anlayışlarla hep aynı gündem, kendisini yenilemeyen, topluma fayda sağlamayan, ülkeye katkı sağlamayan, fayda sağlamayan ve ülkeye zaman kaybettirmekten başka hiçbir işi olmayan bir tarz sergiliyorlar” diyen Turan, “Bir taraftan Marmaray gibi dünyaya örnek bir proje, öte yanda toplumu geren, toplumdaki kavgaları ve sıkıntıları artıran bir yönetim tarzı. Bu millet bu yüzden CHP’ye sadece muhalefet görevi veriyor. O yüzden CHP’ye 80 yıldan beri iktidar hakkı vermiyor. Yarınki (bugün) Marmaray ile protesto toplantıları aslında iki farklı vizyonun, iki farklı bakış açısının ve aynı zamanda da ülkeye olan bakış açısının göstergesidir” diye konuştu.

TAMER: MUHALEFETİN HAREKETLERİNE DEĞER VERMİYORUZ

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, şunları söyledi:
“Marmaray projesi çok büyük bir projedir. Sadece bununla kalmadı; çılgın proje dediğimiz İstanbul projesi, hava alanı projesi, nükleer enerjiyle ilgili santraller gibi birçok proje var. Türkiye’nin artık önlenemez bir çıkışı var. Muhalefet kendi basiretsizliğini ortaya koyma adına yapacağı ister yarınki toplantıları olsun, ister bundan sonraki toplantıları olsun bu büyük çıkışı engelleyemeyecekler. Çünkü bunlar çok basit ve ucuz bir siyaset yapıyorlar. Biz bu ülke insanlarının her güzel şeye layık olduğunu biliyoruz ve ona göre çalışıyoruz, onlar adına çalışıyoruz. Bizim temelde yaptığımız iş insana ve hakka hizmettir. Bu yüzden muhalefetin hangi hareketi olursa olsun değer vermiyorum.”

İŞTE AK PARTİ’NİN MİLLET AŞKI İLE ATTIĞI ADIMLAR

Bugün Cumhuriyet’in ilanının 90. yıldönümü. Bugünde, malum çevrelerce sürekli “Cumhuriyet düşmanı” olmakla suçlanan AK Parti Marmaray’la “cumhura” çağ atlatacak hizmetlerine bir yenisini eklerken; sözde “Cumhuriyet muhafızları” Gezici çapulcularla övünüp, Meclis’te başörtüsünü nasıl engellerime kafa yoruyor. Gelinen noktada AK Parti ile ülke muasır medeniyetler seviyesine koşarken CHP ise hala eski alışkanlıklarına devam ederek, yasakçı ve engelleyici politikalarına devam ediyor.

İŞTE MİLLET AŞKI

l TSK’nın siyaset ve millet üzerindeki vesayeti bitirildi.

l 28 Şubat kalıntısı zulmü bitti, İHL’lerin orta kısımları açıldı, üniversitelerdeki örtü yasağı kaldırıldı.

l AYM, HSYK, Danıştay, Yargıtay, Sayıştay ve AYİM’de yapılan düzenlemelerle yargı bağımsız hale getirildi.

l GSMH rekor üstüne rekor kırdı, krizler aşıldı, enflasyon tek haneye düşürüldü, işsizlik azaldı ve Türkiye dünyada 16. büyük ekonomi haline geldi.

l Savunma sistemi millileştirildi. Türkiye kendi silahını, tankını, helikopterini, insansız hava aracını, füze ve uydusu ile uçağını kendi yapar düzeye geldi.

l Sağlık ve ulaşım alanında dünyaya örnek olacak hamleler yapıldı. AK Parti 21 bin 227 kilometre bölünmüş yol yaptı. Hızlı tren projeleri halka nefes aldırdı.

l Marmaray projesini hayata sokan iktidar, 3. Boğaz köprüsü için de kolları sıvadı. Avrupa’nın en büyük havalimanı projesi ile Kanalistanbul projesi ise hayata geçirilecek.


Yorumlara Git

ABD tehdit etti! S-400'lerden vazgeçildi

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı