AKİT MENÜ

Ekonomi

Kayseri Davos’a talip

Başbakan Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ‘one minute’ çıkışı ile hafızalara kazınan Davos’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu’na Kayseri talip.

2013-02-14 19:01:22

HASAN ÖNAL / ANKARA
Başbakan Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ‘one minute’ çıkışı ile hafızalara kazınan Davos’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu’na Kayseri talip. Geçen hafta sonu Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılan Erciyes’teki tesisler, Davos’u bile kıskandıracak türden. Erciyes’te yapılan yapay gölün etrafına inşa edilecek 5 yıldızlı ve butik otellerin yaz aylarında hizmete girmesiyle Erciyes, uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapmaya başlayacak. Belediye, uluslararası arenada Erciyes’in tanıtımı için çalışmalara başladı bile. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi ile ilgili Akit’e konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Başbakan Erdoğan’ın Kayseri’de açılışını yaptığı 41 tesisin büyük kısmının Erciyes’te bulunduğunu söyledi. Davos benzeri birçok uluslararası zirvenin Erciyes’te yapılabileceğini hatırlatan Öksüzkaya, Erciyes’in buna hazır olduğunu ifade etti. Kayseri’nin birçok uluslararası spor müsabakasına da ev sahipliği yaptığını hatırlatan Öksüzkaya, bu tür uluslararası zirve ve müsabakaların Kayseri ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Kayak Merkezi’ne son 2,5 yılda 120 milyon Euro yatırım yapıldı. Proje tamamlandığı zaman Erciyes, gelecek senenin sonunda gecelik 6 bin kişinin konakladığı, saatte 35 bin kişinin kayak yapabildiği bir merkez haline gelecek.

Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu