AKİT MENÜ

Yaşam

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

İşte tarifi...

Güncelleme Tarihi:

MALZEMELER

5-6 adet patlıcan

3 su bardağı pirinç

1 adet tavuk bulyon

4,5 bardak sıcak su

2 adet tavuk göğsü

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet domates

1 adet havuç

1 adet patates

Maydonoz

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlı Plav için Patlıcanları ince şeritler halinde dilimleyelim. Tuzlu suda 15 dk. Bekletelim, kızartalım.Kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini domates biberle birlikte soteleyelim.Kızarttığımız patlıcanları tenceremizin ortasında biraz boşluk kalacak şekilde dizelim.İçine tavuk sotemizi yerleştirelim,Pirinçleri yerleştirelim.En üste küp küp doğrayıp kızarttığımız havuç ve patatesleri yerleştirelim.Tuzunu ve tavuk bulyonu ilave edip tencerenin dışında kalan patlıcanları pilavın üzerine kapatalım.Üzerine bir tabak koyup, suyunu ilave edip, ocağın altını yakalım.Kışık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirelim.

www.lezzettanesi.com

Yorumlara Git

Sıcak saatler! Sadettin Saran'ın evinde arama yapılıyor

AK Parti’ye geçme kararı aldılar! CHP’de 'tek adamlık’ ve 'yolsuzluk' istifaları! Sayı 100'ü aştı

Son 5 yılın dibini gördü: Almanya'ya kapak atmak isteyenlere duyurulur!

1 Ocak’ta Galata Köprüsünde! Milyonlar Filistin ve Kudüs için buluşuyor

İşgalciler işbaşında! Gazze'nin gazına çökme hazırlığı!