AKİT MENÜ

Gündem

Demokrasimiz sınıf atladı

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından AK Partili 4 milletvekilinin TBMM'ye başörtülü olarak girmesi, toplumda büyük bir sevinçle karşılandı.

2013-11-01 07:26:01
RAMAZAN ALKAN / MUHAMMED ERDOĞAN - ANKARA Yasağın yıkılmasıyla birlikte Türkiye'nin dünyadaki imajının değişeceği vurgulanırken, demokrasinin de sınıf atladığı ifade edildi.

"BAŞÖRTÜSÜ PRANGALARDAN KURTULDU"

Eğitim-Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Safiye Özdemir, ekim ayının başörtülüler için dolu dolu geçtiğini söyledi. Kadınların başörtüsü yasağının kalmasıyla birlikte prangalarından kurtulduğunu belirten Özdemir, "Başörtülü kadınlarımız için tarihi bir gün. Başörtülü bakanlarımız ve başbakanlarımız olacak. Bizim bundan sonraki hedefimiz bu. Türkiye'nin kadınları artık güçlü kadınlardır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ İMAJI DEĞİŞECEK"

KAD-BİR Başkanı Ayşe Serap Şahiner de, başörtülü vekillerin meclise girmelerinin Türkiye'nin başörtüsü sorununu sonlandırdığı anlamına geleceğini söyledi. Şahiner, "Bu durum Türkiye'nin dünyadaki imajını değiştirecek. Kadın haklarında Türkiye sınıf atladı" ifadelerini kullandı.

"MECLİSTE BAŞÖRTÜLÜ KADINLARIN OLMASI MİLATTIR"

Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise, CHP'nin başörtülü vekillerin parlamentoya girmesine karşı çıkmasını tarihi bir hata olarak değerlendirdi. Sönmez, CHP'nin 1999 yılında DSP'nin yaptığı hatayı tekrarlaması durumunda sandıktan çıkamayacağını ifade etti, "Parlamentoda başörtülü kadınların varlığı milattır..Ülke normalleşmeye devam ediyor" dedi.

"BU BAŞÖRTÜLÜ KADINLARIN BAŞARISIDIR"

İLKDER Başkanı Özden Sönmez de, "Biz yıllardır uğraşıyoruz. Şeker var, un var, yağ var. Bunların hepsini başörtülü kadınlar meydana getirdi. Şimdi iktidar bunun helvasını yapıyor. Buna bir kesim sahip çıkamaz. Bu bütün kadınların başarısıdır. Bu topluma mal edilmeli" açıklamasını yaptı.

"KADININ KILIK-KIYAFETİ İLE UĞRAŞMAYALIM"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, "Toplumda türban sorunu diye bir şey yok. Geçtiğimiz haftalarda kamuda başörtüsü serbest oldu tepki olmadı. Meclis'e de türban ile girilmesinde bir sakınca görülmemesi lazım" diye konuştu.

"DEVLET KADININ GİYİMİNİ BELİRLEYEMEZ"

Kadın Haklarını Koruma Derneği izmir Şube Başkanı Engin Demir ise, kamuda veya Meclis'te belirlenen kurallara herkesin uyması gerektiğini vurgulayarak, "Kadının özel hayatına kesinlikle karışılmamalıdır. Kadın ne giyeceğini kendisi karar vermeli. Devlet, kadının giyimi kuşamı konusunda belirleyici olmamalı" ifadelerine yer verdi.


Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM