AKİT MENÜ

Gündem

CHP'li belediye halkın taleplerine kulak tıkıyor

CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin; cami projesi olarak tahsis edilen alanı acil ihtiyaç olduğu iddiasıyla iptal etmesi ve iptal edilen arsayı 4 senedir atıl bir şekilde tutması, kamuoyunda tepki topladı.

2013-11-01 16:18:10
NAIM TAŞBAŞI / İSTANBUL -  AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer Darüşşafaka Mahallesi'nin istanbul'da camisi olmayan tek mahalle olduğunu belirterek, "Bu bölgede oturan vatandaşların yoğun talebi üzerine dönemin AK Partili Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde bu alan cami yapılması için müftülüğe tahsis edilmişti. Daha sonraki seçimlerden sonra Sarıyer Belediye Başkanı olan CHP'li Şükrü Genç göreve geldiği ilk ay içerisinde verdiği önergeyle bu kararı iptal etti. Belediye eğitim hizmetlerinde kullanılmasına acil ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle 2009'da iptal edilen tahsis, üzerinden 4.5 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Alan hala boş olarak duruyor" dedi. Söz konusu alanın tekrar cami alanı olması için defalarca önerge verdiklerini fakat CHP'li belediye başkanı tarafından CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genc'in, dönemin AK Partili Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün cami yapılması için tahsis ettiği alanı, göreve geldiği ilk ay içerisinde 'acil ihtiyaç var' gerekçesiyle iptal etmesi ve söz konusu alanı dört yıldır boş tutması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. taleplerine hep kulak tıkandığını da kaydeden Özdemir, "Mahalleli vatandaşlar başka camilere gittiklerini ve cenazeleri olduğunda mağdur olduklarını dile getiriyorlar. Şuan ki belediye tüm bu taleplere kulağını tıkadı. Şu an ki CHP'li belediye başkanı cem evi yapılmasında çok talepkar fakat cami yapılması konusunda istekli değil" diye konuştu.

"BİZ CAMİ İÇİN TAHSİS ETMİŞTİK"

AK Partili eski Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Sarıyer Belediyesi'nin CHP'li yönetimi'nin 'acil ihtiyaç var' gerekçesiyle iptal ettiği tahsisin gerekçesini yerine getirmediğini söyledi. Tülün, "Biz vatandaşlarımızın o günkü taleplerini değerlendirmişiz ve o talepleri uygun görüp bu alanı cami için tahsisi etmişiz. Bugünkü arkadaşlar bizim uygun gördüğümüzü uygun görmemişler. Neden uygun görmediklerini bilmiyorum, iptal etme gerekçelerini de yerine getirmemişlerdir. Bu nasıl bir uygun görme ve nasıl bir reddetmedir. Artık takdir kamuoyunundur" dedi. Tülün, "Hem bizim kararımızı uygun görmüyorlar hem de alan boş olarak duruyor. Burada kamuoyunun ihtiyacı yerine getirilmemiş oluyor. Kamu görevlileri kamunun ihtiyaçlarını gözetmek zorundadır" diye konuştu.


Yorumlara Git

O ülke resmen felaketi yaşıyor! Ölü sayısı 384'e yükseldi

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar