AKİT MENÜ

Gündem

Sükür ve tesekkür

Meclis’teki 4 siyasi partinin, 4 başörtülü milletvekiline destek konusunda uzlaşması, “TBMM’ye bu yakışırdı” dedirtti. Mağdurlar, bugünleri gördükleri için Allah’a şükrederken, devletin zirvesinden Meclis’teki olgun tavra teşekkür geldi

2013-11-02 06:53:26
HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İngiliz 3. Tatlıdil Forumu’na katılmak üzere İskoçya’nın başkenti Edinburg’a hareketinden önce Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “TBMM’deki manzarayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Gül, “Gördüğünüz gibi herkes mutlu oldu. Bu tip normalleşmeye katkı veren bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum bu anlamda” diye cevapladı. Gül, “CHP Milletvekili Şafak Pavey’in TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Söyledim işte, hepsine teşekkür ediyorum destek verdikleri için...” karşılığını verdi.     

ÇİÇEK: ÇÖZÜMÜN ADRESİ MECLİS

Meclis’te soruları cevaplayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, “Türkiye’nin her sorunu TBMM’de çözülecektir, çözüm adresi burasıdır. İşte bundan sonraki sorunları da burada çözeriz. Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonlu olarak gelebilir ama İçtüzük deniyorsa...Grup başkanvekillerimiz hemen konuşurlar, önümüzdeki hafta onu da çıkarabiliriz. Ya bir maddelik şeyi hemen getirirler; illa da düzeltilsin, açıklığa kavuşsun isteniyorsa İçtüzük’te düzenlenebilir. Dünkü tablo, atmosfer, hoşgörü ve anlayış emin olun Türkiye’de 1-2 yıl siyasete egemen olsa, bugün sorduğunuz soruların hiçbirisi sormazsınız. Kısa sürede biz bunları çözeriz. Dün Meclis’te ortaya konan tabloyu, milletimiz çok önceden ortaya koymuştu. Milletin büyük bir kısmında zaten proplem yoktu, siyasette ve aydınlarda proplem vardı, milletimiz arasında böyle bir problem yoktu. Onun için dün TBMM, tarihine yakışan, vakarına uygun bir tablo ortaya koydu. Bununla bizim dertlerimiz, sıkıntılarımız bitmiş olmuyor, yapmamız gereken daha pek çok reform var” dedi.

ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Cuma namazını Beştepe Camisi’nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.     
         
Bazı milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’na başörtüsü ile katılmasına ilişkin Erdoğan, şunları söyledi:              
“Tabii ki atmosferi tarihi bir atmosfer olarak görüyorum. Demokratikleşme sürecinin bana göre normalleşme adımlarından önemli bir adım olarak görüyorum ve görüldüğü gibi Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde bana göre bu süreci değerlendirdi ki, öncesinde farklı farklı şeyler söylenmesine rağmen dünkü hava çok çok olgun bir havaydı”     
         
“Parlamento’daki destek veren tüm grup ve milletvekillerine şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Temenni ederim ki Parlamento çalışmalarının geleceği açısından buna benzer süreci, temel hak ve özgürlüklerde, demokratikleşmede, ülkemizin milletimizin çıkarlarında aynen devam ettirirsek görülecektir ki Türkiye’nin inşallah aşamayacağı engel yoktur.”

Başbakan Erdoğan, CHP’nin tavrı ile ilgili soruyu cevaplarken ise, “Hepiniz, bunu izlediniz. Ben bu konuda hiç yorum yapmayayım. Zaten milletim bunun yorumunu en güzel şekilde yapıyor. Bakın, orada üç siyasi parti gayet güzel bir tavır sergiledi ama CHP maalesef tarihten gelen şeyini hala devam ettirmenin gayreti içerisinde. Ben, size bir şey söyleyeyim mi, milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hak ve selahiyeti yoktur. CHP’nin böyle bir ne gücü, ne kudreti, bu da yoktur. Çünkü milletin talebi budur ve milletin bu talebide bu Parlamento’da gerçekleşmiştir” dedi.

TBMM’de kadın milletvekillerinin pantolon giymesine yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya da Başbakan Erdoğan, “Bunlar sorun değil, bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra, pantolon falan, bunlar konu değil”  cevabını verdi. Erdoğan, camiden ayrılırken, bahçedeki simitçiden aldığı simitleri vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, daha sonra Beştepe’de yapımı devam eden yeni Başbakanlık binasına gelerek, inceleme yaptı.

Başörtülü vekiller Meclis’i birleştirdi


MEHMET ÖZMEN / KORAY TAŞDEMİR - TBMM çatısı altında bulunan bütün siyasi partiler, önceki günkü oturumda Meclis’e başörtülü giren dört AK Partili kadın milletvekiline tam destek verdi.

Akit, Meclis’te bulunan siyasi parti temsilcileriyle görüştü. Siyasi partiler, Meclis’in büyük bir sınavı başarı ile geçtiğini, olması gerekenin gerçekleştiğini ifade ettiler. AK Parti’den, CHP’ye, MHP’den BDP’ye; bütün partilerin kanayan bir yara için adeta tek ses olması ise “İşte TBMM’ye bu yakışır” dedirtti.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır: “Aklıselim hâkim geldi. 15- 20 yıl önce olması gereken bugün gerçekleşti. Merve Kavakçı olayı gibi bir olayın yaşanmasından kesinlikle tedirginlik duymadık. Türkiye’nin geldiği günler artık bundan 15- 20 yılın öncesinin günleri değil, demokratikleşme ve toplumdaki sağduyu galip geldi”

MHP Grup BaşkanVekili Oktay Vural: “Toplumda insanlar nasıl yanyana başı açık, başı örtülü olabiliyorsa parlamentoda da olmalıydı. Keşke daha önce gelselerdi, ama şimdi oldu neticede tercihleridir. Bu sayede insanları hasımmış gibi gösteren politikalar iflas etmiştir.”

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: “Meclis’e başörtülü vekillerin girmesi aslında gecikmiş bir randevuydu. Meclis’te yaşananlar güzel şeylerdi. Merve Kavakçı’ya çok büyük saygısızlık yapıldı. Başbakan’ın eşi örtülü olmasından dolayı GATA’ya alınmadı. Bütün bunlar bedel ödeyerek kazanıldı. Özellikle Merve Hanım çok dik duruş sergileyen bir kimseydi ve o günkü şartlarda milletvekilliğini elinin tersiyle itti. O günlerde hem Merve Kavakçı’yı hem de Leyla Zana’yı protesto edenler tarihin çöplüklerindedir.”

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş: “Meclis’e örtülü olarak gelen AK Partili vekiller ‘Başörtüsünü bir siyasi simge olarak kullanıp bundan siyasi rant sağlamak için mi yapıyor yoksa gerçekten kendisini o şekilde mutlu huzurlu mu hissediyor’ konusunda benim elinde ölçülü bir alet olmadığı için onların iyi niyetle kendilerini huzurlu hissettikleri için örtündüklerini düşünerek herhangi bir sakınca olmadığını hem kişisel olarak söyledim hem de grupta kendi arkadaşlarıma söyledim. Nitekim Meclis’teki oturum TBMM’ye yakışık bir olgunlukta geçti. Meclis’e yakışan buydu.”



Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM