AKİT MENÜ

Gündem

Çok şükür mutluyuz

Akit’e konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey: “Ben ülkem adına, kadınlarımız adına çok sevindim ve mutlu oldum” dedi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ise, “Çok şükür aşılması gereken bir sorun aşıldı” diye konuştu

2013-11-02 06:50:58
MEHMET ÖZMEN / KORAY TAŞDEMİR - Hac görevlerini eda ettikten sonra hayatına başörtülü olarak devam etmeyi tercih eden AK Parti Milletvekilleri Şevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey’in Meclis’e başörtülü gelmesi ve siyasi partilerin temsilcilerinin başörtülü milletvekillerine olumlu yaklaşması kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.  Gönül Bekin Şahkulubey ve Sevde Beyazıt Kaçar, Meclis’e girdiklerinde ne hissettiklerini gazetemize anlattı.

“ÜLKEM ADINA ÇOK SEVİNDİM”

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey,  “Ben ülkem adına, kadınlarımız adına çok sevindim ve mutlu oldum” dedi. Meclis’teki bütün parti grupların da kararlarına saygı duymalarının ve durumu olgunlukla karşılamalarını kendilerini mutlu ettiğini anlatan Şahkulubey, “Çok güzel bir duygu idi. Herkes bunu demokratik bir olgunluk ile karşıladı, bundan son derece memnun oldum. Hac’da bir rahatsızlık geçirmiştim ve Meclis’te de bunun etkilerinin hala yaşıyordum, yorgundum fakat bir Merve Kavakçı olayının daha yaşanmasından hiçbir tedirginlik duymadım, bundan korkmadım” diye konuştu.

Türkiye’nin başörtüsü sorununu aşacağını bildiğini kaydeden Şahkulubey, “Çünkü eski Türkiye değildi yani bundan 14 yıl öncesinden çok farklı bir Türkiye vardı. Bu süre içerisinde birçok alanda normalleşen ülkemizin bu alanda da normalleşmesi gerekiyordu ve netice normalleşti de” şeklinde konuştu.

“AŞILMASI GEREKEN BİR SORUN AŞILDI”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Kaçar ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Tablo çok güzel bir tablo idi. Herkes özgür bir şekilde kendi düşüncelerini ifade etti ve bütün gruplar saygılı bir şekilde bunları dinledi. Çok şükür aşılması gereken bir sorun aşıldı” dedi.

Başörtüsünün sorun da olmadığını kaydeden Kaçar, “Bu tamamen insan hak ve özgürlükleri içerisinde olan bir şeydi. Bütün gruplar bunu saygılıyla karşıladılar, biz bundan dolayı çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun. Daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi ben ne Meclis’e girmeden önce ne de meclise girdikten sonra hiçbir korku, tedirginlik yaşamadım” dedi.

STK’lar mutlu: Hamdolsun bugünleri de gördük

MUHAMMET ERDOĞAN/ANKARA - AK Partili 4 milletvekilinin Meclis’e başörtülü şekilde gelmesi ve siyasi partilerin olumlu tutumu Türkiye’yi sevince boğdu.

“MİLLETİN İNANCINA BARİKAT KURULMAYACAK”

Başörtülü vekil konusunda, ‘Allah’a hamd olsun’ diyen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “İlk defa Meclis’te başörtüsü görünür hale geldi. Artık milletin Meclis’inde milletin inancına barikat kurulmayacak” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİMİZ OLGUNLAŞIYOR”

Türkiye’nin artık başörtülü-başörtüsüz tartışmalarını bırakması gerektiğinin altını çizen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, “İnsanların inançlarını yaşaması konusunda onları desteklemeliyiz. 14 yıl önceki Merve Kavakçı Olayı’nda yaşananlardan sonra dünkü Meclis’te sergilenen tabloya baktığımızda ülkemizde demokrasinin olgunlaştığını görüyoruz” diye konuştu.

“HERKES İNANDIĞI GİBİ YAŞAMALI”

Şuurlu Öğretmenler Genel Başkanı (ÖĞDER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz da, “Toplumda çatışma değil huzur ortamı oluşturmalı. Herkes inandığı gibi yaşamalı. Kur’an ve sünnete uygun hareket etmek isteyenlere de engel olunmamalı. Meclis’teki güzel tablo ile bir problem daha aşıldı. Bir kez daha, millet anladı ki İslamsız saadet olmaz. Müslüman kesimin sorunları konusunda atılan adımlar olumlu olmakla beraber yeterli değildir” ifadelerini kullandı.


Yorumlara Git

O ülke resmen felaketi yaşıyor! Ölü sayısı 384'e yükseldi

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar