AKİT MENÜ

Gündem

Vakit muhabiri de Meclis’ten atılmıştı

Halkın oylarıyla seçilen Merve Kavakçı’nın TBMM Genel Kurulu’ndan çıkarılması gibi bugün Bem-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı olan Sultan Kara da, Vakit muhabirliği yaptığı o dönem başörtülü olduğu için kulislerden atılmıştı. O gün meslektaşlarının bile kendisini yalnız bıraktığını söyleyen Kara, yasağın kalkmasına en çok sevinenlerden biri...

2013-11-03 07:26:06
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - 28 Şubat döneminin başörtüsü mağdurlarından Bem-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Sultan Kara, TBMM’de başörtüsü yasağının kalkmasına en çok sevinenlerden biri. Halkın oylarıyla seçilen Merve Kavakçı’nın TBMM Genel Kurulu’ndan çıkarılması gibi Kara da o dönem başörtülü olduğu için kulislerden atılmıştı. O kara anı her hatırladığında üzüldüğünü belirten Kara, birtakım çevrelerin artık bayanların başörtüsünden ellerini çekmelerini istedi.

KOLUNDAN TUTULARAK DIŞARI ATILMIŞTI

Vakit Gazetesi muhabiri olarak 1999 yılında basın kartıyla girdiği TBMM Kulislerinden başörtülü olduğu gerekçesiyle kolundan tutularak dışarı atıldığını belirten Kara, “Genel Kurul’a kadar gitmeme bile izin vermediler. Parlamento Muhabirleri Derneği’nin o günkü başkanı Barış Kaşıkçı, şu an hakkın huzurunda bulunan Ecevit’in Merve Kavakçı’ya höykürdüğü gibi bana höykürmüş, kulisteki gazeteci arkadaşları benim dışarı atılmam için kışkırtmıştı.” dedi.

TAMER KORKMAZ TEPKİ İÇİN BAŞÖRTÜSÜ TAKTI

O dönem Zaman Gazetesi’nden Tamer Korkmaz’ın kendisine destek verdiğini hatırlatan Kara, “Tamer Bey, olayı protesto etmek için TBMM kulislerinde basın kulisinde başörtüsü ile gezmişti.” dedi. O dönem zulmün sadece kendisine yapılmadığını hatırlatan Kara, kendisini içeri aldıkları için iki polisin önce açığa alındığını sonrada sürgün edildiğini kaydetti.

BAŞÖRTÜLÜ GİRİLİNCE KIYAMET KOPMADI

Yaşanan o kara günü başörtülü milletvekillerini görünce yine hatırladığını vurgulayan Kara, “Benim Cumhuriyete bağlılığımı o gün ellerindeki ölçülere vurmaya çalışanları hatırladım. Genel kurulda hakim olan nezih siyasete baktım. Eleştiriler siyasi, cevaplar siyasi olunca demokrasi hakim oldu, ne kıyamet koptu, ne cumhuriyet ortadan kalktı...” dedi. Kadınların erkek vekillere TBMM Genel Kurulu’nda çok büyük bir ders verdiklerini belirten Kara, “Bizim üzerimizden siyaset yapmayın. İşinize bakın, biz bize yakışanı zaten yaparız.” dedi.



Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM