AKİT MENÜ

Gündem

MİT, Mossad'ı suçüstü yakalamış!

Mossad, yaklaşık 1,5 yıl önce İstanbul, Iğdır, Van, Osmaniye ve Konya'da bazı Türk vatandaşlarını casus olarak devşirmek istedi. Planı deşifre eden MİT, tarihinde ilk kez Mossad'ı engelledi.

2013-11-04 13:46:54
Bu iddia Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'den.. Selvi, son dönemde artan Hakan Fidan ve hükümet karşıtı yayınların perde arkasını ele aldığı yazısında, "Mossad'a yapılan suçüstünün" ayrıntılarını yazdı.

Fidan'a yönelik karalama kampanyasının arkasındaki isim ve kuruluşları tek tek yazan Selvi, devşirme casus operasyonunu anlattı.

"Hakan Fidan'ın hedef seçilmesinde Mossad parmağını inkar etmek mümkün değil" diyen Selvi, "İsrail'le işbirliği yaptığımız 90'lı yıllarda Türkiye'yi bir operasyon üssü gibi kullanmaya alışan İsrail istihbaratı, MİT tarihinde ilk kez, 'İstihbarata Karşı Koyma' faaliyeti ile karşılaşınca, alanının daraldığının farkına varmıştı" ifadesini kullandı.  Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na atandığı andan itibaren İsrail'in hedefinde olduğunu savunan Selvi, şunları kaydetti:

"Dananın kuyruğunun koptuğu olay ise, Mossad'ın, Türk vatandaşları arasından İran'a karşı casusluk yapmak üzere eleman devşirme faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine kopuyor.

Örneğin İstanbul, Iğdır, Van, Konya ya da Osmaniye'de İran'la ilişkili Türk vatandaşlarını İsrail casusu olarak yetiştirme faaliyetlerinin farkına varılarak engellenmesi...

Yani her devletin yaptığı İstihbarata Karşı Koyma faaliyeti. Başka bir deyişle kontrespiyonaj çalışması.

Bugün İran'a karşı yetiştirilecek olan casusların yarın Türkiye'ye karşı kullanılması tehlikesinin önüne geçilmesi. Yani elini kolunu sallayarak Türkiye'de faaliyet yapan İsrail'in nasırına basılması."

Selvi'ye göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik en etkili operasyon üssü, kısa adı FDD olan, 'Foundation for Defence of Democracies' yani 'Demokrasiyi Koruma Vakfı' isimli kuruluş. Selvi bu kuruluş hakkında şu bilgiyi veriyor:

"11 Eylül saldırılarının ardından kurulan ve ABD'nin askeri müdahalesine destek oluşturmak için alelacele kurulan kuruluşlardan biri. FDD'in mali desteğini ise Yahudi işadamlarının güçlü bağışları oluşturuyor. 2006 yılında düzenlenen 'Teröre Karşı Küresel Savaş' başlıklı konferans ABD Başkanı George W. Bush'tan övgü alan FDD etkinliklerinden biriydi. FDD'nin resmi internet sitesindeki, 'TOP sorunlar' olarak sıralanan başlıklara bakmanın faaliyet alanı hakkında fikir edinmeye yeteceği kanaatindeyim. Afganistan, El Kaide, Arap Baharı, Mısır, Terörle Küresel Savaş, İran, İsrail, Kuzey Afrika, Filistin ve Suriye... Seçimlerde Başkan Obama'ya karşı kampanya yürüten Yahudi koalisyonu içinde yer alan FDD, şu sıralarda İran'la yakınlaşma siyaseti güden Obama'ya sert eleştiriler yöneltmesiyle tanınıyor."
Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM