AKİT MENÜ

Gündem

Esed'in ayağına gittiğinde de pantolon yasak mıydı?

Yıllar sonra Meclis'i şereflendiren başörtülü milletvekillerine karşı yaptığı konuşmada, engelli olduğu ve pantolon giyemediğinden ötürü özgürlüğünün kısıtlandığından dem vuran Şafak Pavey, Suriye diktatörü katil Esed'in ayağına gittiğinde de pantolon giymemişti.

2013-11-06 12:16:55
Başörtülü milletvekillerin TBMM Genel Kurulu'na geldiği tarihi günde çeşitli yalan ve iftiralarla Meclis kürsüsünü işgal eden Şafak Pavey'in etek ajitasyonu ise konuşmasına damga vurmuş, candaş basın da bu konuşmayı günlerce sayfalarına taşımıştı.

Haberinvakti.com'da yer alan habere göre; Örtülü vekilin "Başımı açarak bir daha kirlenmeyeceğim" ifadelerini kullandığını iddia eden, ancak bu sözleri yalan çıkan Pavey, "Mecliste pantolon giymesi engellenmiş biri olarak bu konuşmayı yapıyorum. Olmayan bacağı erkekler tarafından siyasi malzeme edilmiş bir insan olarak yapıyorum" ifadelerini de kullanarak etekle TBMM'ye gelmesinin AK Parti zorunluluğuyla olduğunu ima etmişti.

AK PARTİ ÖNERDİ, CHP REDDETTİ

Ancak durumun çok farklı olduğu, Pavey'in bahsettiği "istismar"ın bizzat CHP tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
CHP’li Pavey’in Meclis’e pantolonla girebilmesi için AK Parti, MHP ve BDP’den kadın milletvekilleri 2011’de Meclis Başkanı’yla görüşmüş, herkesin mutabık kaldığı değişikliğe CHP’li Emine Ülker Tarhan karşı çıkmıştı.

AK Parti’den Ayşe Nur Bahçekapılı, MHP’den Ruhsar Demirel ve BDP’den Pervin Buldan ayrı ayrı TBMM Başkanı’nı ziyaret etmiş, milletvekillerinin “Pantolonla gelmemiz halinde içtüzük ihlali yapmış olur muyuz?” sorusuna Meclis Başkanı, “Eğer kadınlar bu şekilde gelmek istiyorsa, Meclis Başkanlığı olarak, Başkanlık Divanı olarak herhangi bir engel yok” karşılığını vermişti.

AK PARTİ YİNE ÖNERDİ AMA CHP İMZALAMADI

Meclis'e başörtülü milletvekillerinin girmesinden sonra kadın vekillerin pantolonla da Genel Kurul çalışmalarına katılması istenince AK Parti grup başkan vekilleri, kadın milletvekillerinin Genel Kurul'daki çalışmalara pantolon ya da ceketle katılabilmesine imkan sağlayan iç tüzükle alakalı kanun teklifini yeniden partilere sundu. AK Parti grup başkan vekilleri mevcut iç tüzükte yer alan, 'Bayanlar tayyör giyer' ifadesinin, 'Kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler' şeklinde değişmesi için partilere teklifini sundu. MHP ve BDP grup başkan vekillerinin imza attığı düzenleme için CHP'nin ise imza atmayacağı öğrenildi.

ESED'İN AYAĞINA GİTTİĞİNDE DE ETEKLİ

Meclis'e pantolonla gelemeyerek etek giymeye mecbur bırakıldığını iddia eden CHP Milletvekili Şafak Pavey, 7 Mart 2013'te gerçekleştirilen CHP-Esed görüşmesine de etekle katılmıştı.

"Esed'de mi yasak koymuştu?" sorusunu akıllara getiren bu çelişki, Pavey'i engelinden dolayı bizzat kendisinin ve partisinin istismar ettiğini ortaya koyuyor.
Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM