AKİT MENÜ

Gündem

Sarıgül balonu

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül güvercin uçurdu. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve Sarıgül’ün iki oğlu Ömer ve Emir Sarıgül ile el ele kalabalığı selamladı. Tören alanına getirilen balon da dikkat çekti.

2013-11-10 07:29:15
FURKAN ALTINOK / ANKARA - CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Baykal döneminde “Şişli’de organize suç örgütü oluşturduğu” gerekçesiyle partiden ihraç edilen Sarıgül’ü CHP’ye resmen kabul ederek, rozet taktı.
Otobüsler dolusu ‘sevenleri’ ile Ankara’ya gelen Sarıgül önce Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve Sargül parti binasının önünde kurulan platforma çıkarak, partilileri selamladı. Sarıgül konuşmasında “Bu büyük güne, bu büyük demokratik buluşmaya hoş geldiniz, şeref verdiniz. Gün birlik günü, gün beraberlik günü, gün el ele, kol kola, omuz omuza olma günü” dedi. Muharrem ayını da kutlayan Sarıgül, “Ramazan da bizim Muharrem de bizim, başı açık kardeşlerimiz de bizim, başı kapalı kardeşimiz de bizim” ifadelerini kullandı. 

ADAYLIĞI KESİN GİBİ: İSTANBUL’UN ANAHTARINI GETİRECEĞİZ

Sarıgül, “Birinci genel başkanımıza Mustafa Kemal Atatürk’e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz, artık muhalefetteki son günlerimiz, önce Allahım sonra partililerim izin verirse İstanbul’un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz” dedi.

Ardından Kılıçdaroğlu, Sarıgül’e parti üyelik kartını verdi. Kılıçdaroğlu da konuşmasında, “Bir şeyden emin olmanızı istiyorum, tek amacımız var, tek hedefimiz var, halkın çıkarlarını savunmak, tek amacımız var haramilerin saltanatına son vermek” dedi.

ADAYLIK KONUŞMAMIŞLAR!

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bugün yeni bir sayfa açıldığını, bugünün birlik beraberlik günü olduğunu belirten Sarıgül, “Bugün inançlara saygılı olma, laikliği koruma günü. Bugün örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi koruma günü. Bugün MHP’li, DSP’li, Anavatan Partili, DYP’li, CHP’li, BDP’li bütün yurttaşlarımızla beraber olma günü” dedi.  CHP’nin muhalefetteki son günleri olduğunu da iddia eden Sarıgül, “Bugün Ankara’daki ışığı, yurttaşlarımızın gözlerinin içindeki ışığı ben gördüm. Ankara’dakiler konuşacaklarını konuştular. Bundan sonra meydanlar konuşacak” dedi. “Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüşme oldu mu” yönündeki soruya Sarıgül, kendisinin ve arkadaşlarının koltuk peşinde koşmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ile hiçbir siyasi görüşmelerinin olmadığını söyleyen Sarıgül, “Sayın Genel Başkanımızla bireysel bir konuşma, bir adaylık konuşma yapmadık” diye konuştu.

Dev balona birlik gazı!

CHP Genel Merkezi’nin önüne dev bir balon getirildi. Balonun üzerinde ise Sarıgül ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı birlikte asılırken, “El ele kol kola omuz omuza” yazılı afiş yer aldı.

ADNAN KESKİN SAHNEYE ÇIKTIĞI SIRADA DÜŞTÜ

Tören sırasında talihsiz bir olay yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve parti yöneticilerinin sahneye çıktığı sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yere düştü. Kemal Kılıçdaroğlu ile el ele tutuşan Keskin, merdivenlerden çıktığı sırada ayağı takılarak sahnede düştü. Keskin, Kılıçdaroğlu ve sahnedekilerin yardımıyla ayağa kalktı.

İŞTE O RAPOR: SARIGÜL ÖRGÜT LİDERİ

CHP’nin yeniden üye yaparak İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı göstermeye hazırlandığı Sarıgül’ü, 2004’te hazırladığı ve ihracına neden olan yolsuzluk raporunda “suç örgütü lideri” olmakla itham ederek, “tuz kokmuştur” dediği ortaya çıktı. 

SARIGÜL RÜŞVET ALDIĞINI İTİRAF ETMİŞ

CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, İsmet Atalay ve Sırrı Özbek’in hazırladığı raporda, Mustafa Sarıgül ve Nurettin Tarkan Baykara’nın polise, savcıya verdikleri ifadede rüşvet aldıklarını itiraf ettikleri belirtilerek, ikilinin ifadeleri sırasında yanlarında avukatlarının da bulunduğuna dikkat çekiliyor. Raporda, Sarıgül’ün bilgisi dahilinde alınan rüşvetin yardımcısı Osman Aslan’a teslim edildiğinin tevdi raporlarında da yazılı olduğu belirtiliyor.

RANTIN BÜYÜKLÜĞÜ MİLYAR DOLARLARI AŞIYOR

Şişli’deki rantın toplam büyüklüğünün milyar dolarlarla ifade edildiğine vurgu yapılan raporda, babaların evlatlarına bile böyle iyilik yapamayacağına dikkat çekiliyor. Şişli Belediyesi’nin İmar Dairesi’ndeki ilişkilerin tefessüh ettiği vurgulanan raporda, “Maalesef başkanı Cumhuriyet Halk Partili olan Şişli Belediyesi’nde tuz kokmuştur” deniliyor.

ŞİŞLİ’DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OLUŞMUŞ

Raporda elde edilen bilgi ve belgelere dayanarak Şişli’de organize bir suç örgütü oluştuğuna vurgu yapılarak, şöyle deniliyor: “Suç örgütünü inşaat mafyası, inşaat sahibi ve müteahhitleri, belediye görevlileri ve belediyenin üst düzey yöneticisi yani Mustafa Sarıgül oluşturmaktadır.”

YOLSUZLUĞUN BOYUTU BAYKAL’I DA ŞAŞIRTMIŞTI

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir grup toplantısında, elde ettikleri yolsuzluk belgelerini milletvekillerine göstererek, “Türkiye’de ne bugün ne geçmişte bu kadar yolsuzluğa bulaşmış bir belediye daha göremezsiniz” demişti. Baykal, konuşmasında Mustafa Kemal’in koltuğuna adı rüşvete bulaşmış, yolsuzluklara karışmış hiçbir kimsenin oturamayacağını dile getirmişti.



Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu