AKİT MENÜ

Ekonomi

“Üniversitelere yatırım için 3.5 milyar lira ayrıldı”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin üniversitelere gerçekten büyük destek verdiğini belirterek, “Sadece 2013 yılında yatırımlar için üniversitelere ayırdığımız para, 3,5 milyar lira civarında” dedi.

2013-02-15 21:13:48

ÇANAKKALE - Yılmaz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) merkezi laboratuvar binasının açılış töreni öncesinde rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’i ziyaret etti. Üniversitenin, konumuyla, manzarasıyla yeşilliğiyle son derece güzel bir ortamının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu üniversitede okunur gerçekten” diye konuştu.
“Hükümetimiz üniversitelere gerçekten büyük destek veriyor. Son 10 yılda çok farklı bir yere geldi üniversiteler. Artık Türkiye’nin dört bir yanında kurulmuş durumda” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Sadece 2013 yılında yatırımlar için üniversitelere ayırdığımız para, 3,5 milyar lira civarında. Çok ciddi bir kaynağı üniversite altyapımızı geliştirmek için harcıyoruz. Bugün de 10 milyon lira değerinde çok güzel bir merkezi araştırma laboratuvarını bu üniversitemizde kurmuş bulunuyoruz.”

Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu