AKİT MENÜ

Gündem

‘Kerbela’yı Hüseyince yaşamak lazım’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kerbela vahşetinin 1374. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

2013-11-13 08:19:50
ANKARA - Muharrem ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, her yıl Muharrem’in 10’u geldiğinde kalbinde iman taşıyan her mümini bir hüzün ve keder kapladığını ifade eden Görmez mesajında, Kerbela acısını yüreğinde hisseden hiçbir Müslümanın Kerbela şehidlerine bu zulmü reva gören Yezidler gibi düşünemeyeceğini, Şemirler gibi davranamayacağını, Zülcevşanlar gibi yaşayamayacağını, Kerbela’nın belasını bugüne taşıyamayacağını bildirdi.

Muharrem’in 10’unun, Hz. İmam Hüseyin’in ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarih olduğunu anlatan Görmez, “Yürekleri dilhun eden bu acı, dünyanın neresinde olursa olsun, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-i Ekrem’e, ashabına ve ehl-i beyt-i Mustafa’ya muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır. Bizim mersiyelerimiz, muharremiyelerimiz, münacatlarımız, niyazlarımız, kasidelerimiz, ilahilerimiz, nefeslerimiz topyekün edebiyatımız bunun ölmez şahitleridir” değerlendirmesinde bulundu.

“Şurası iyi bilinmelidir ki, Kerbela hadisesinde Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa’nın yoludur” vurgusunu yapan Görmez, Hz. Hüseyin’in zulme, zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıktığını belirtti. Görmez mesajında, “Kerbela’yı doğru anlamak için bize düşen vazifelerden biri de Kerbela’dan bir ayrılık-gayrılık değil bir birlik-beraberlik çıkarmaktır. Bir sevgi, bir muhabbet devşirmektir. Kerbela’yı anlamak Hüseyince yaşamaktır. Yürekleri hiçbir zaman sahra-i Kerbela’ya dönüştürmemektir. Hz. Hüseyin’in Resulullah Efendimiz’in izinde, soy, sop, aşiret, asalet, makam kaygısı gütmeksizin giriştiği ve canını feda ettiği mücadelesi hepimize örneklik teşkil etmelidir” ifadelerine yer verdi.

DESTİCİ’DEN MESAJ

Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısı ile bir mesaj yayımlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise mesajında, “Bugünlerde Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’i anlatan kıymetli eserler okunmalı; onların dini ve tarihi şahsiyetleri çok iyi öğrenilmelidir. Sünnisi, Alevisi ve Şiisiyle bütün Müslümanların Hazreti Peygamber’i, Hazreti Ali’yi, Hazreti Hüseyin’i ve Ehl-i Beyt’i daha iyi anlamaya, öğrenmeye ve örnek almaya ekmek su kadar ihtiyacı vardır. Son söz olarak, hakkın üstün gelmesi için kendisini feda eden hakikat aşıklarına selâm olsun.”


Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu