AKİT MENÜ

Gündem

Başörtülü olsaydı baro ne yapardı?

İstanbul Barosu’nun; İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Yeşinil Yeşilyurt’un Gezi olayları sırasında yakılarak hurdaya çevrilen bir polis otosunun üstünde fotoğraf çektirmesini, “özel hayat”ı olduğu iddiasıyla soruşturma açmayacağını açıklaması eleştiriliyor.

2013-11-13 08:38:52
KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cavit Tatlı, İstanbul Barosu’nun, Yeşinil Yeşilyurt, “Mevcut yönetime sormak lazım, eğer o kimse şeriatçı biri olsaydı ve sağ elinin şehadet parmağını havaya kaldırıp poz verseydi yine aynısı mı diyeceklerdi?” diye sordu.

İstanbul Barosu’nun; Gezi Olayları sırasında, hurdaya çevrilen ve yakılan bir polis otosunun üstünde sol yumruğunu havaya kaldırarak poz veren İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Yeşinil Yeşilyurt’un hakkında özel hayatı olduğu iddiasıyla işlem yapmayacağını açıklaması eleştiriliyor.

BAROYA SORU

Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cavit Tatlı, avukat Yeşinil Yeşilyurt’un söz konusu tavrının kesinlikle etik olmadığını belirterek, “İstanbul Barosu yöneticilerine şunu sormak lazım. Gezi Parkı olaylarını ‘Şeriatçılar’ yapmış olsaydı, polis araçları yakılsaydı ve orada da bir avukat sağ elini kaldırıp şehadet parmağını gösterseydi, baro bu kimse hakkında disiplin soruşturması açar mıydı, açmaz mıydı? Kesinlikle o avukat hakkında soruşturma açarlardı. Mevcut baro yönetimine şunu kesinlikle sormak gerekiyor. O pozu veren başörtülü ya da sakallı bir avukat olsaydı, sağ elinin işaret parmağını kaldırsaydı ‘Allahü Ekber’ diyerek fotoğraf çektirseydi ne derlerdi? diye sormak gerekiyor” dedi.

“SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATABİLİR”

Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Cahit Özkan ise, “Bir avukatın mesleki faaliyetleri dışında yapmış olduğu işlerden ötürü bir suç unsuru varsa o suçtan dolayı savcılık soruşturma başlatabilir” dedi. Özkan, “İstanbul Barosu geçmişte Mahmut Esat Bozkurt ödülünü Kadir Özbek’e verirken demokrat ve özgürlükçü avukat arkadaşlarımız bunu protesto etmişlerdi. Baro yönetimi ise bu protestoda bulunan meslektaşlarımızı tehdit etmiş ve değişik olayları bahane ederek bu meslektaşlarımızı disiplin soruşturmasına maruz bırakmıştı. Doğru olan her zaman avukatın mesleki faaliyetleri dışındaki eylemlerle ilgili baronun disiplin soruşturması yapmamasıdır. Suç teşkil eden eylemler varsa bunu savcılık yapar” ifadelerini kullandı.


Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu