AKİT MENÜ

Gündem

Şiddetin kaynağı İstanbul sözleşmesi

Süresiz nafaka zulmü hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Ali Cahit Polat, “Asıl beka meselemiz aile kurumun devamlılığıdır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa, aile içi şiddeti artıran, aileyi tahrip eden sonuçlar ortaya çıkarıyor. Taraf ülke olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemiz ve 6284 sayılı yasayı değiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

2019-04-23 17:05:55

 yeniakit.com.tr  Hakan Öztürk 

Akit’in uzun zamandır gündemde tuttuğu süresiz nafaka zulmünün, TBMM’de görüşülecek yasa düzenlemesiyle hafifletilmesi beklenirken, yeniakit.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Avukat Ali Cahit Polat, “Asıl beka meselemiz aile kurumun devamlılığıdır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa, aile içi şiddeti artıran, aileyi tahrip eden sonuçlar ortaya çıkarıyor. Taraf ülke olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemiz ve 6284 sayılı yasayı değiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

 Feminist politikalardan vazgeçilmeli

- Aile sorunlarının artmasına yol açan sebepler nedir?

Mor Çatı'nın kurucularından feminist Av. Canan Arın 01.12.2018 tarihli Cumhuriyet Gazetesine verdiği röportajda; “…Medeni Kanun ve ceza kanununu değiştirilmesini istemeye başladık ve sonunda değiştirttik.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Yasa değişikliklerinde bu Feminist yapıların etkisini açıkça görüyoruz. Feminist politikalardan vazgeçilerek hukukun temel ilkelerine dönülmesi, milli ve manevi değerlerimize uygun yasaların yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

Nafaka konusu feminist aile politikalarının bir sonucudur!

- Nafaka sorunu neden bir türlü çözülemiyor?

Nafaka sorunu, yürütülen mevcut  aile politikalarının bir sonucudur. Yeni Medeni kanun, Ceza Kanunu, özellikle 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi aileyi tahrip eden hükümler içermektedir. Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sözleşmesine ilk imzayı gururla  attığını  açıklamıştır. İstanbul Sözleşmesi’nin nasıl bir stratejik derinlik içerdiğini öğrenmek istiyoruz. Ceza Kanunu ve özel ceza kanunlarının mimarı olarak anılan Sayın Prof. Dr. İzzet Özgenç’i, 6284 sayılı yasanın haklı gerekçelerini ve uygulama sonuçlarında ortaya çıkan sorunların çözümlerini açıklamaya davet ediyoruz.

Nafaka, Feminist taleplerden yalnızca biridir

- Feminist örgütlenmelerinin süresiz nafakanın kaldırılmasına yönelik itirazlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Nafaka, bu Feminist talep ve amaçlardan sadece biridir. Medeni Kanun, Ceza Kanunu, İstanbul Sözleşmesi gibi ulaştıkları hedefler şimdilik onlar için büyük başarı sayılsa da çok daha ileri boyutta talep ve isteklerinin olduğunu da biliyoruz.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa şiddeti artıyor!

- Aile Bakanlığı’nın bu tür sorunlara ilişkin yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Süresiz nafaka ve nafakanın denetimsiz bırakılması telafisi imkansız mağduriyetler doğuruyor. Nafaka, azami bir yıl süre ile sınırlandırılarak denetimli hale getirilmelidir. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın şiddeti artıran, aileyi tahrip eden sonuçları dikkate alınarak, sözleşmeden taraf ülke olarak çekilmemiz ve 6284 sayılı yasanın yürürlükten kaldırarak hukukun temel ilkelerine uygun yasalara dönmemiz gerekmektedir.

Aileyi kaybedersek toplum çöker!

- Yasa yapıcılara ve yetkililere son olarak nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

 Ahlak ve Maneviyat dedik, Aile dedik. Değerlerimiz vardı. Aileyi kaybedersek toplum çöker. Son kale ailedir. Asıl beka sorunumuz budur.

Yorumlara Git

Kansere davetiye çıkarıyor!

Paşinyan'dan Türkiye açıklaması

Gözlerinin altına dikkat! FETÖ alçağının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Başkan Erdoğan'dan flaş sözler

Türkiye'ye karşı 27 ülkeden destek istediler: Bize yardım edin